Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

VEČ KOT 300 LIPICANCEV VABI NA DOŽIVETJE NAJLEPŠIH BARV IN OKUSOV JESENI, NA FESTIVAL KRAŠKA GMAJNA

Na edinstvenem posestvu Kobilarne Lipica se bo v nedeljo, 14. oktobra, ob 11. uri začel prvi jesenski sprehod s kulinaričnimi doživetji Krasa Najlepše barve in okusi jeseni v Lipici. Kobilarna Lipica tako že tretje leto sodeluje pri organizaciji Festivala kraška gmajna, festivala naravoslovnega in dediščinskega turizma na Krasu.

VEČ KOT 300 LIPICANCEV VABI NA DOŽIVETJE NAJLEPŠIH BARV IN OKUSOV JESENI, NA FESTIVAL KRAŠKA GMAJNA

Na edinstvenem posestvu Kobilarne Lipica se bo v nedeljo, 14. oktobra, ob 11. uri začel prvi jesenski sprehod s kulinaričnimi doživetji KrasaNajlepše barve in okusi jeseni v Lipici. Kobilarna Lipica tako že tretje leto sodeluje pri organizacijiFestivala kraška gmajna, festivala naravoslovnega in dediščinskega turizma na Krasu.

V sklopuFestivala kraška gmajnase bo v nedeljo, 14. oktobra, ob 11. uri v Kobilarni Lipica začel voden sprehodNajlepše barve in okusi jeseni v Lipici. Pritegnil bo z doživetji neokrnjene narave lipiškega posestva in najboljšega, kar Kras ponuja jeseni.

Za udeležence pohoda bodo v Lipici pripravilisrečanje z belimi lipicanci in poldrugo uro trajajoč sprehod po posestvu kobilarne. Ta bo udeležence iz središča Lipice popeljal do razglednetočke, od koder se odpira pogled na Kras jeseni. Kmalu za tem se bo pot približala neokrnjeni naravi zahodnega dela posestva in pohodnike popeljala med bore in ruj, vse do kamnitega suhozidu, ki obdaja edinstveno posestvo Kobilarne Lipica.

Nato bo pot vodila vse do spodmola, edinstvene arheološketočke na posestvu kobilarne, ki pripoveduje o skrivnostni preteklosti Krasa. Zaključek sprehoda bo obenem prva priložnost za odkrivanje izbranih okusov Krasa v degustacijskem prostoru in butični prodajalni KARSolicious, v samem središču Lipice, kjer se obetata razvajanje brbončic in degustacija kraških vin.

Tako se bo v nedeljo, 14. oktobra, zaključil jesenski delFestivala kraška gmajna, ki se je začel 20. septembra in je že tretje leto zapored povezal pobudnike ter organizatorje festivala: Park Škocjanske jame, Javni zavod Komenski Kras, TiC Sežana, Razvojni center Divača, Zavod Jerbas in Kobilarno Lipica.

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Dean Dubokobič /www.slovenia.info, Rok Borštnik / Kobilarna Lipica

Več informacij o sprehoduNajlepše barve in okusi jeseni v Lipicivam je na voljo na povezavi

http://www.lipica.org/si/dogodki/2018/10/03/392-Najlepse-barve-in-okusi-jeseni-v-Lipici-Festival-kraska-gmajna

Več informacij oFestivalu kraška gmajnavam je na voljo na povezaviwww.visitkras.info

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | t: 05/7391-706| e:pr@lipica.org| w:www.lipica.org

Foto: Mediaspeed, Dean Dubokobič / www.slovenia.info, Rok Borštnik / Kobilarna Lipica

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!