Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Novičke iz TIC Ajdovščina

Zaključek Turistične patrulje na Bledu

Novičke iz TIC Ajdovščina

Zaključek Turistične patrulje na Bledu

V soboto, 29. septembra, so na Bledu podelili priznanja turistom najbolj prijaznim slovenskim občinam v okviru Turistične patrulje 2018.

V akcijo časopisa Svet 24 je bila letos vključena tudi Občina Ajdovščina in prejela posebno priznanje za zgodovinske in vinske poti. Akcija je zasnovana tako, da tuja državljana kot naključna turista dva dni spoznavata eno od petnajstih izbranih slovenskih občin. Svojo izkušnjo morata nato oceniti po vnaprej določenih kriterijih kot so urejenost, videz in čistoča krajev, prometna dostopnost, gostoljubnost, ocena namestitve, kulinarična in prireditvena ponudba, spletna predstavitev… Skrita gosta, ki naj bi po navodilu časopisa Svet 24 obiskala občino Ajdovščina, sta občinske meje večkrat prestopila, kar je za turistično destinacijo Vipavska dolina, ki si prizadeva za povezovanje ponudbe znotraj šestih občin, velika vzpodbuda za nadaljnje delo. Turistična patrulja se je v naših krajih najbolj navdušila nad vinsko-kulinarično ponudbo ter zgodbami kulturne in naravne dediščine, kjer bo treba tudi v prihodnje znati izkoristiti dani potencial.

Vipavska dolina na IFTM Top Resa v Parizu

Turistična destinacija Vipavska dolina se je med 25. in 28. septembrom 2018 prvič udeležila turistične borze IFTM Top Resa, ki je vodilni francoski mednarodni letni sejem turistične industrije za profesionalne obiskovalce.

Vsako leto se dogodka udeleži preko 30 tisoč poslovnih obiskovalcev. Predstavitev Vipavske doline je potekala pod okriljem razstavnega prostora Slovenske turistične organizacije, kjer so, poleg Vipavske doline, sodelovali še Adria Arways, ABC Tourism DMC, Ekorna Travel Agency, Hoteli Bernardin, Kompas DMC, Maribor Pohorje Tourist Board, Postojnska jama, Rimske terme, Sava Hotels & Resorts, Terme Olimia, Thermana Laško, Ljubljanski grad, Van Gogh Travel Agency in Turizem Ljubljana. Z udeležbo na borzi v Parizu smo želeli francosko poslovno javnost seznaniti z Vipavsko dolino kot destinacijo, ki jo je vredno obiskati predvsem zaradi prvovrstne domačekulinarike in naravnih lepot v majhnem kotičku sredi Evrope. Na našem razstavnem prostoru se je predstavila tudi trgovinica Darovi Vipavske iz Vipavskega Križa.

Turistično informacijski center Ajdovščina Cesta IV. Prekomorske 61a 5270 Ajdovščina T:+386 5 365 91 40 GSM:+386 31 355 110 ajdovscina@vipavskadolina.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!