Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

OPOMNIK: delavnica Maxa Graua, odprtje razstave Osebno v Mariboru, ArtsLink štipendije

Šola Svet umetnosti gosti na rezidenci v Ljubljani berlinskega umetnika Maxa Graua, ki v svojem delu uporablja raznolike medije, kot so video, besedilo, e-pošta, performans, fotografija, risba, zvok in tiskovine.

Max Grau: Performirati znanje

Delavnica (v angleškem jeziku)Sredain četrtek, 10. in 11.oktober 2018Projektna soba SCCA, Metelkova 6, LjubljanaRok za prijavo:nedelja, 7.oktober 2018. Na voljo še nekaj prostih mest!

________________Šola Svet umetnosti gosti na rezidenci v Ljubljani berlinskega umetnikaMaxa Graua, ki v svojem delu uporablja raznolike medije, kot so video, besedilo, e-pošta, performans, fotografija, risba, zvok in tiskovine.V času dvotedenske rezidence v Ljubljani bo pripravil delavnico, ki bo namenjena performativnim strategijam v sodobni umetnosti. Na delavnici bo poskušal osvetliti politične in estetske posledice umetniškega prilaščanja akademskega formata predavanja, udeleženci in udeleženke pa se bodo z analizo primerov in branjem besedil seznanili z različnimi performativnimi strategijami. Drugi dan delavnice bo posvečen (kuratorski/akademski) praksi udeleženk in udeležencev in premisleku, kako performativne strategije uporabiti, ko se soočamo z vseprisotno zahtevo, da govorimo v javnosti.

VEČ in PRIJAVERazidenco (delavnica, razstava) podpirajo: Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo, Goethe-Institut Ljubljana, JSKD.

Max Grau:Love & Work [floating]

Razstava15. 10.−2. 11. 2018Odprtje:15. 10. 2018, ob 19. uriKino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, 1000 Ljubljana

________________Poleg delavnice umetnikMax Graupripravlja prvo samostojno razstavo v Sloveniji, na kateri se bo predstavil z naborom novih in starih del ter fragmentov, sopostavljenih v instalacijo, ki je bila zasnovana posebej za razstavni prostor Kina Šiška.VEČOsebno / Personal

Mednarodna interdisciplinarna razstavaOdprtje: 5. 10. 2018, ob 19. uriKIBLA PORTAL, Valvasorjeva 40, Maribor

________________Projekt Osebno se ne vrača nazaj k civilizaciji, temveč se obrača proč in zre naprej v kulturo delovanja, ustvarjanja, bivanja, obstoja, torej bistva življenja v obliki neodtujljive pravice vsakega, da živi kot svobodno in tudi kulturno bitje.Na razstavi sodeluje z dvokanalno video instalacijoPlazilci. Dolgo potovanjetudiNataša Prosenc Stearns, ki je vključena v naš video arhiv Postaja DIVA.VEČArtsLink mednarodne štipendije 2019

Rok za prijavo:ponedeljek, 15.oktober 2018

________________Še je čas, da se prijavite za mednarodo štipendijo ArtsLink International Fellowships, ki je glede na pretekla leta spremenila svojo shemo podpiranja umetnikov, umetniških vodij, kuratorjev in producentov … Štipendije za leto 2019 niso omejene z umetniškim področjem, ampak so usmerjene na ustvarjalni proces ter aktivno sodelovanje in dialog s skupnostjo.

VEČ

Foto: SCCA

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!