Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Priznanje za življenjsko delo v gostinstvu Jerneju Petaču iz Gostilne Mihovec

Na sinočnji slovesnosti na Dnevih slovenskega turizma so podelili tudi priznanje za življenjsko delo v gostinstvu, ki ga je letos prejel Jernej Petač iz Gostilne Mihovec v Zgornjih Pirničah. S hišnim sloganom "domače malo drugače" v gostilni strežejo zelenjavo in žitne izdelke, ki jih sami pridelajo na družinski kmetiji. Gostilna Mihovec je tudi članica skupne Gostilna Slovenija.

Priznanje za življenjsko delo v gostinstvu Jerneju Petaču iz Gostilne Mihovec

Portorož,10. 10. 2018– Na sinočnji slovesnosti na Dnevih slovenskega turizma so podelili tudi priznanje za življenjsko delo v gostinstvu, ki ga je letos prejel Jernej Petač iz Gostilne Mihovec v Zgornjih Pirničah. S hišnim sloganom "domačemalo drugače" v gostilni strežejo zelenjavo in žitne izdelke, ki jih sami pridelajo na družinski kmetiji. Gostilna Mihovec je tudi članica skupne Gostilna Slovenija.

Letošnji prejemnik priznanja Jernej Petač je odraščal na družinski kmetiji in gostilni Mihovec v Zgornjih Pirničah, katerezgodovina sega v leto 1857,danes pa predstavlja eno od najbolj kakovostnih hiš, kije članica skupine Gostilna Slovenija.S soprogo Mihaelo imata tri otroke, od katerih hči Mojca z družino uspešno nadaljuje očetovo in materino gostinsko pot. Hišni slogan "Domačemalo drugače" stoji na trdnih temeljih, saj se v sezoni oskrbujejo z zelenjavo in žiti, ki jih pridelajo sami na družinski kmetiji.

Jernej Petač je eden od ustanoviteljevObmočne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana Šiškain prvi predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS. Vključeval se je v lokalno družbeno življenje, od kmetijske zadruge, sveta občine do turističnega društva. Jernej Petač je klasičen primer slovenskega gostilničarja, ki je bil poleg župana in župnika ena od treh osrednjih osebnosti v lokalnem okolju.

Za dodatne informacije smo vam na voljo.

Lp, Mira

Mira ČrešnarVodja odnosov z javnostmi

OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJECelovška 71, 1000 LjubljanaT:+386 (0)1 58 30 823, 580 30 501M:+386 (0)41 936 844

E:mira.cresnar@ozs.si|www.ozs.si

Foto: OZS

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!