Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo. Pogovor z Milkom Šparemblekom "S plesom se začne vse. Balet je izhod iz labirinta", ob 100-letnici baleta (torek, 16. 10. ob 18. uri v SLOGI)

ob obeležju 100-letnice zasnove poklicnega ljubljanskega baletnega ansambla in baleta v Sloveniji

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) in Društvo baletnih umetnikov Slovenije (DBUS) Vas ob obeležju 100-letnice zasnove poklicnega ljubljanskega baletnega ansambla in baleta v Sloveniji vljudno vabimo na pogovor s koreografom, plesalcem, režiserjem in pedagogom Milkom Šparemblekom "S PLESOM SE ZAČNE VSE. BALET JE IZHOD IZ LABIRINTA" vtorek, 16. oktobra 2018 ob 18. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

"S plesom se začne vse. Balet je izhod iz labirinta."Ta Šparemblekova na videz skopa, a globoko pomenljiva misel, je vodilo in hkrati sporočilo njegove sedem desetletij dolge ustvarjalne poti. Na tej potiMilko Šparembleksledi Mlakarjevemu sporočilu, da se je balet v štiristo letih svoje zgodovine opiral na spoznanje, da je človek psihofizična celota, ki ji ustreza en sam aksiom: lepota je resnica, resnica je lepota, obema pa je enakovreden etos, ki je tretja resnica. Enotnosti te "svete trojice" ostaja zvest tudi Šparemblek in jo dopolnjuje z vedno na novo izumljeno plesno govorico, ki vodi tja, kjer domuje prastaro hrepenenje po preseganju samega sebe, po preseganju minljivosti in končnosti.

Milko Šparemblekom, foto: arhiv DBUS

Pogovor z Milkom Šparemblekom bo vodilVojko Vidmar. Lepo vabljeni!

Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, 1000 Ljubljana,

T:(01) 241 58 00,E:slogi@slogi.si,www.slogi.si

Če naših sporočil ne želite prejemati, pošljite sporočilo z zadevo ODJAVA na:mihael.cepeljnik@slogi.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!