Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Teden taborništva od 12. do 19. oktobra, ob praznovanju 50. obletnice Rodu II. Grupe odredov Celje

ROD II. GRUPE ODREDOV CELJE je eno najbolj aktivnih in zavzetih taborniških društev pri nas. Letos, ob praznovanju 50. obletnice obstoja društva, v Celju pripravljajo TEDEN TABORNIŠTVA, ki bo vključeval pohodništvo, razstave, humanitarne in ekološke aktivnosti. Teden taborništva se začenja danes.

Teden taborništva od 12. do 19. oktobra, ob praznovanju 50. obletnice Rodu II. Grupe odredov Celje

Ljubljana in Celje,12. 10. 2018– ROD II. GRUPE ODREDOV CELJE je eno najbolj aktivnih in zavzetih taborniških društev pri nas. Letos, ob praznovanju 50. obletnice obstoja društva, v Celju pripravljajo TEDEN TABORNIŠTVA, ki bo vključeval pohodništvo, razstave, humanitarne in ekološke aktivnosti. Teden taborništva se začenja danes. Na zaključni akademiji prihodnjipetekbodo predstavili tudi knjigo o delovanju društva v preteklosti in z načrti za naprej, nato pa bo sledil dobrodelni koncert skupine Big Foot Mama, ki bo odprt za širšo javnost, vstopnice pa so že v prodaji. Program: Petekinsobota, 12. in13. 10. 2018: Grajska orientacijska fešta – GROF. - Že sedmo leto zapored celjski taborniki organizirajo orientacijsko tekmovanje GROF, ki je vsako leto zelo obiskano. V Celje prihajajo taborniki iz vse Slovenije in zamejstva. Več o tekmovanju si lahko preberete nahttp://grof.rdgo.org/. Nedelja,14. 10. 2018, ob 10h: Pohod po poti taborništva (Celjska koča) v sodelovanju z Radiem Fantasy. -Tone bo navaden pohod.Tobo pohod s taborniki, ki vas bodo spoznali s taborniškim življenjem in dogodivščinami, ki se lahko pripetijo na pohodu. Dogodek spremlja radio Fantasy. Ponedeljek,15. 10. 2018, ob 9h–20h: Degustacija taborniškega lajfa – predstavitev taborništva v City centru Celje (pred trgovino Interspar). - Želite spoznati pravi občutek taborništva sredi nakupovalnega središča? Obiščite tabornike v City centru Celje, kjer se boste lahko za kratek čas prelevili v pravega tabornika! Torek,16. 10. 2018, ob 18h: Otvoritev 14-dnevne razstave v Muzeju novejše zgodovine Celje. - Za vas pripravljajo razstavo o zgodovini delovanja tabornikov v Celju in kako poteka njihovo delo danes. Sreda,17. 10. 2018: Humanitarna akcija za otroke na pediatričnem oddelku Bolnišnice Celje. - Otrokom, ki svoje dni preživljajo v bolnišnici bodo popestrili dopoldne z aktivnostmi, ki jih taborniki izvajajo. Četrtek,18. 10. 2018: Mini koncert RDGO glasbene skupine v Domu ob Savinji, domu upokojencev Celje. - Tudi starejši občani, ki prebivajo v Domu ob Savinji, radi zapojejo in zaplešejo, zato jim bodo taborniki pripravili koncert, na katerem bodo predstavili svoje glasbenike in starejšim popestrili četrtkovo dopoldne. Petek,19. 10. 2018: Slovesnost in dobrodelni koncert ob 50. obletnici RDGO z Big Foot Mamo in v sodelovanju z Gimnazijo Celje Center. - Konec tedna se bo zaključili s slovesno prireditvijo in kratkim pregled vseh 50 let in velikih dogodkov. Zvečer bo potekal koncertu Big Foot Mame in bendoma, ki delujeta na Gimnaziji Celje Center. Več o dogodku na povezavihttps://www.facebook.com/events/1808398225933853/.

Zveza tabornikov Slovenije: Zala Šmid +386 40 662 122 zala.smid@taborniki.si Teden taborništva: Elvis Cvikl +386 40 422 246 elvis@rdgo.org

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!