Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

21. mednarodne borze golf turizma - IGTM 2018

Slovenija med 15. in 18. oktobrom gosti največji dogodek golf turizma na svetu, 21. mednarodno borzo International Golf Travel Market IGTM 2018 . Borze se udeležuje več kot 1100 predstavnikov potovalne golf industrije, člani pa dosegajo kar 80-odstotni delež prodaje svetovnega golf turizma.

Slovenija gostiteljica največjega dogodka golf turizma na svetu: 21. mednarodne borze golf turizma - IGTM 2018

Ljubljana, 12.oktober 2018- Slovenija med 15. in 18. oktobrom gosti največji dogodek golf turizma na svetu, 21. mednarodno borzoInternational Golf Travel Market IGTM 2018. Borze se udeležuje več kot 1100 predstavnikov potovalne golf industrije, člani pa dosegajo kar 80-odstotni delež prodaje svetovnega golf turizma. Slovenija je pred tremi leti prejela prestižni naziv novoodkrite golfske destinacije, kar je ključno prispevalo k povečanju prepoznavnosti naše dežele kot zaželene golfske destinacije. Izbor Slovenije kot gostiteljice letnegasrečanja članov mednarodnega združenja golf organizatorjev potovanj (IAGTO) pomeni pomemben korak v nadaljnjemu pozicioniranju Slovenije kot odlične destinacije za 5-zvezdična aktivna doživetja ljubiteljev golfa.

Slovenija, ki beleži eno najvišjih rasti med evropskimi golf destinacijami, v prihodnjem tednu gosti 21. mednarodno borzo golf turizma - International Golf Travel Market 2018 (IGTM). Borza bo potekala od 15. do 18. oktobra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, 120 udeležencev borze iz 29 držav pa našo deželo že spoznava na petdnevnih študijskih turah po slovenskih golf igriščih.

Dogodek v partnerskem sodelovanju organizirataZdruženje za golf turizem Slovenije(GIZ Golf)inSlovenska turistična organizacija(STO) v sodelovanju sTurizmom Ljubljana.Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijoje velik pomen tega turističnega produkta za slovenski turizem poudarilo z izpostavitvijo med posebni aktivnimi produkti, ki jih omogočajo doživetja v naravi. Danes, 12. oktobra,so predstavniki omenjenih institucij na novinarski konferenci predstavili velik pomen borze za Slovenijo, Ljubljano ter slovenski turizem.

EvaŠtravs Podlogar, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo je ob tem poudarila: "Promocija in ponudba 5-zvezdičnih zelenih, aktivnih in zdravih doživetij je srčica strategije trajnostnega razvoja slovenskega turizma. Slovenija ima glede na razgibanost terena in raznoliko naravo izjemen potencial za vrhunsko ponudbo, ki lahko pritegne tudi najbolj izbran okus golfista. Gostovanje borze IGTM je za nas priložnost, da s svetovnimi trendi na tem področju in željami golfistov obogatimo igralne površine in gostom ponudimo celovit paket doživetij. Sama igra lahko traja celo popoldne, zato gostom za ostale turistične produkte ostane manj časa in ravno tu ima Slovenija kot majhna, a pisana dežela, pomembno prednost. Gost, ki zjutraj odigra 18 lukenj, lahko kosi na obali in se zvečer sprehaja po starem mestnem jedru naše prestolnice. Povezovanje vseh, ki soustvarjajo turistično izkušnjo pri nas, je v tem kontekstu temeljno!"

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije je izpostavila velik pomen borze za povečanje prepoznavnosti Slovenije kot odlične golfske destinacije: "Na Slovenski turistični organizaciji smo zadovoljni, da Slovenija gosti največjo borzo ponudnikov golf turizma na svetu.Gre za največji letošnji poslovni dogodekv Sloveniji na področju turizma, ki pomeni velikopriložnost za povečanje prepoznavnosti Slovenije kot golfske destinacije. K projektusmo pristopili skupaj s partnerji, GIZ Golf Slovenija inTurizem Ljubljana ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo pred tremi leti, ko je Slovenija vzbudila pozornost s pridobitvijo naziva "Undiscovered golf destination of the year 2015". Borze se udeležuje 739 ponudnikov golf igrišč, resortov in hotelov, 360 organizatorjev golf potovanj ter 40 specializiranih medijev s področja golfa iz več kot 60 držav. Na študijski turi po slovenskih golf igriščih, ki pravkar poteka, pa 120 udeležencev iz 29 držav spoznava Slovenijo kot butično destinacijo za 5-zvezdična aktivna doživetja iz prve roke. Ob pozitivnem trendu rasti števila golfistov v zadnjih letih ima golfski turizem v Sloveniji še velik potencial, saj golfisti iščejo nove destinacije s privlačno, butično in avtentično ponudbo." "Turizem Ljubljana je od faze pridobivanja podprl prizadevanja nosilca projekta - GIZ Golf in partnersko pristopil k projektu, katerega cilj je vidnejša umestitev Slovenije in Ljubljane na evropskem zemljevidu golf destinacij in s tem višji delež turistov tega segmenta,"je izpostavilamag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana in dodala: "Pomemben podatek je, da golfisti v povprečju porabijo od 180 do 220 evrov dnevno in da so v prvi vrsti osredotočeni na dobro igrišče, takoj zatem pa na kulinariko. Ljubljana v zadnjem obdobju postaja mednarodno vse bolj prepoznavna tudi po izbrani, celo vrhunski kulinariki oz. raznolikih enogastronomskih doživetjih in ima tem gostom veliko za ponudit – s tem lahko gostom pričara zelo pozitivno izkušnjo. Kot dodatne prednosti izpostavljamo še raznoliko ponudbo atrakcij in programov spoznavanja mesta ter bližnje regije."

"IGTM je poleg prodajnega hkrati tudi najbolj pomemben promocijski dogodek, ki se lahko zgodi Sloveniji na področju golf turizma. Najbolj pomembni predstavniki svetovne golf industrije pridejo na destinacijo, kjer se kongres odvija in jo imajo možnost doživeti iz prve roke. Dejstvo je, da je za manj znano golf destinacijo najtežje ustvariti interes pri deležnikih golf industrije in se umestiti v njihovo ponudbo. Z mnogimi promocijskimi izleti, na katere jih vabimo že leta številčno ne moremo biti tako uspešni, kot če večino privabimo na destinacijo, kjer v družbi svojih poslovnih partnerjev odkrivajo lepote in kvalitetno storitev, ki jo Slovenija vsekakor nudi,"je povedalŽiga Osterc, predsednikGIZ Golf Slovenije in nadaljeval:"Konec leta 2014 je Slovenija na IGTM-u prejela nagrado za Undiscovered Golf Destination of the year 2015 in takrat smo si zastavili naslednji mejnik intoje, da IGTM pripeljemo v Slovenijo. V sodelovanju z STO, Turizmom Ljubljana in večjimi hotelskimi ponudniki in golf igrišči v Slovenji, smototudi dosegli."

Slovenska turistična organizacijaje v sodelovanju z Gospodarskim interesnim združenjem Golf in predstavniki golf igrišč ob tem pomembnem dogodku izdalanovo publikacijo na temo ponudbe golfa v Sloveniji, kjer je v štirih jezikih (slovenski, angleški, italijanski, nemški) predstavljenih 16 slovenskih golf igrišč, njihove značilnosti in ponudba.

Vabljeni k branjuspletne izdaje.

Pred uradnim delom programa IGTM se odvijapetrazličnih študijskih potovanj, ki prvič potekajo v več državah, poleg Slovenije jih gostita še Avstrija in Hrvaška.

Aktualno dogajanje IGTM Slovenia 2018 lahko spremljatetukaj.

Sejem IGTM je zaprte narave, kar pomeni, da je strogo omejen le na tkanje poslovnih vezi.

Medije vabimo na otvoritev 21. mednarodne borze golf turizma IGTM, ki bo vtorek, 16. oktobra ob 9. uri v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču, novinarska konferenca pa istega dne ob 11. uri v tiskovnem središču IGTM na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Več o borzi in prijavi na dogodek lahko najdete v našemmedijskem središču.

mag. Livija Kovač Kostantinovič Vodja korporativnega PR

Dimičeva ulica 13 SI-1000Ljubljana, Slovenija T:+386 (0)1 589 85 65 E:livija.kovac@slovenia.info W:www.slovenia.info

Foto: STO

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!