Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

GASILCI ZAVZELI EUROPARK

Pretekli petek, 12. oktobra, so gasilci zavzeli Europark. Na srečo je šlo za preventivni obisk in ne za nujno posredovanje. Oktober je namreč mesec požarne varnosti in gasilci, ki ob nesrečah vedno znova nesebično priskočijo na pomoč in pri tem tvegajo svoje zdravje in življenje, se zavedajo pomena ozaveščanja prebivalcev o požarni varnosti.

GASILCI ZAVZELI EUROPARK

Preteklipetek, 12. oktobra, so gasilci zavzeli Europark. Nasrečo je šlo za preventivni obisk in ne za nujno posredovanje. Oktober je namreč mesec požarne varnosti in gasilci, ki ob nesrečah vedno znova nesebično priskočijo na pomoč in pri tem tvegajo svoje zdravje in življenje, se zavedajo pomena ozaveščanja prebivalcev o požarni varnosti. Zato so tudi letos prostovoljni gasilci Gasilske zveze Maribor v sodelovanju s poklicnimi gasilci Gasilske brigade Maribor v mariborskem nakupovalnem središču že tradicionalno pripravili celodnevni dogodek, namenjen ozaveščanju občanov.

Naša ravnanja so pomembna

Gasilci so obiskovalcem Europarka v sklopu že tradicionalnega Dneva požarne varnosti predstavili osnove požarne varnosti, in sicer uporabo gasilnika, nevarnosti za nastanek požara, pomen evakuacije, pomen prostih intervencijskih površin in mnoge druge. Tudi naša ravnanja so namreč pomembna, saj lahko z odgovornim ravnanjem ter ustreznimi ukrepi preprečimo negativne vplive na zdravje ljudi in okolje ter nastanek večje materialne škode zaradi požara. Obiskovalci so tako lahko med drugim preverili svoje znanje oziroma se prvič spoznali s temeljnimi postopki oživljanja, s posebnimi gasilskimi delavnicami pa je bilo poskrbljeno tudi za privlačnosrečanje najmlajših nadobudnežev z gasilskimi opravili. Veliko zanimanja so med obiskovalci vzbudila številna gasilska vozila, za dodatno popestritev pa je poskrbela gasilska godba na pihala. Samo Robič, poveljnik Gasilske zveze Maribor, je ob koncu dogodka povedal:"Podobno kot v preteklih letih so tudi tokrat vtisi odlični. Z zanimanjem so si obiskovalci ogledali sodobno reševalno opremo in gasilska vozila, tudi otroci so se številčno udeležili delavnic, ki smo jih pripravili zanje. Posebej veliko obiskovalcev je bilo v času nastopa gasilske godbe ter predstavitev dejavnosti zaščite in reševanja. Ocenjujemo, da smo uspešno predstavili svojo dejavnost ter številne obiskovalce poučili o požarni varnosti kot tudi drugih zaščitnih ukrepih. Verjetno smo kar nekaj tistih najmlajših navdušili, da se bodo sami odločili aktivno pridružiti gasilski organizaciji. Poleg predstavitvegasilcev pa je bila uspešna tudi predstavitev nekaterih drugih služb sistema zaščite in reševanja."

Gasilci so na ta način predstavili spretnosti, potrebne za gasilsko delo, ter organizacijo dela. Zbrani so se strinjali, da so gasilci pravi junaki, ki se požrtvovalno in brez oklevanja razdajajo za dobrobit drugih.

TJAŠA TONI SKUBIC

svetovalka

GSM:+386 40 512 880

Email:tjasa.toni-skubic@ippr.si

IPPR

agencija za komuniciranje / PR agency

Mesarska c. 22, 1000 Ljubljana

pisarna / office: Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

http://www.ippr.si

Foto: Bojan Mihalič

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!