Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

DAN POHORSKE OMLETE IN PODEŽELJE V MESTU MARIBOR

petek, 19. oktobra 2018, na Glavnem trgu v Mariboru

DAN POHORSKE OMLETE IN PODEŽELJE V MESTU MARIBOR

petek, 19. oktobra 2018, na Glavnem trgu v Mariboru

V petek, 19. oktobra 2018, lepo vabljeni na Dan pohorske omlete in Podeželje v mestu Maribor, ki poteka v sklopu Festivala Stare trte 2018. Na Glavnem trgu se bo peklo in okušalo, prodajalo in kupovalo, pelo in klepetalo.

Med 10. in 17. uro vabljeni vsi, ki cenite okus domače pridelave in hrano radi pripravljate doma. Ponudbe pridelkov in izdelkov bo predstavljalo 27 kmetij z različnih koncev Slovenije. Med njimi kmetija s ponudbo Ptujskega lüka, avtohtono sorto čebule, ki je na trgu Evropske unije zaščitena z geografsko označbo, pridelovalci ekstra deviškega oljčnega olja, ki nosijo evropsko zaščito označbe porekla, pridelovalci Štajersko-prekmurskega bučnega olja z zaščiteno geografsko označbo. Predstavljale se bodo kmetije z imenitnimi krušnimi, sadnimi, zelenjavnimi, mlečnimi in mesnimi izdelki dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, ki nosijo znake kakovosti ocenjevalne razstave Dobrote slovenskih kmetij. Dogodek bo obogaten s poučno delavnico izdelovanja pastirskih piščali. Da pa bi spremenili navade kupovanja, pripravljamo tudi delavnico kvačkanja okolju prijaznih nakupovalnih mrežic, ki lahko nadomestijo plastično embalažo za enkratno uporabo.

Med 10. in 13. uro vabljeni na predstavitev pohorske omlete. Omleto bosta pred vami in za vas pripravljali Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor ter IC Piramida. Izvedeli boste, kakšen je njen izvor in komu je bila namenjena. Hkrati boste lahko delili tudi vaše spomine in izkušnje, ki jih imate s pohorsko omleto.

Dogajanje na Glavnem trgu bo obogateno s kulturnim programom. Ob 11. uri se bo pričel nastop skupine mladih bobnarjev, ob 14. uri sledi nastop skupine Pepi Krulet, ob 15.30 pa bo Glavni trg obiskalo 20 članov harmonikarskega orkestra Munda.

Dogodek poteka v sklopu Festivala Stara trta v organizaciji Zavoda za turizem Maribor in v sodelovanju s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije in Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor. Lepo vabljeni!

Odnosi z javnostmi KGZS

Foto: KGZS

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!