Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

ZMAGOVALKA 5. REGATE GO TO BARCOLANA FROM SLOVENIA BY KEMPINSKI JE JADRNICA TUTTA TRIESTE 2

Slovenski jadralci, ki so tekmovali tudi na nedeljski 50. jubilejni Barcolani, so se v soboto pomerili v reli regati Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski. Ob 11. uri so se izpred hotela Kempinski Palace Portorož, ki je tudi glavni pokrovitelj regate, pognale slovenske jadralne posadke, na štartu pa so jih pozdravili slovenski ljubitelji jadranja in ambasador regate Vasilij Žbogar. Prek ciljne črte je prva prijadrala posadka Tutta Trieste 2, ter s tem osvojila tudi prestižno nagrado glavnega pokrovitelja.

ZMAGOVALKA 5. REGATEGOTOBARCOLANA FROM SLOVENIA BY KEMPINSKIJE JADRNICA TUTTA TRIESTE 2

Portorož, 13.oktober 2018–Slovenski jadralci, ki so tekmovali tudi na nedeljski 50. jubilejni Barcolani, so se v soboto pomerili v reli regati GotoBarcolana from Slovenia by Kempinski. Ob 11. uri so se izpred hotela Kempinski Palace Portorož, ki je tudi glavni pokrovitelj regate, pognale slovenske jadralne posadke, na štartu pa so jih pozdravili slovenski ljubitelji jadranja in ambasador regate Vasilij Žbogar. Prek ciljne črte je prva prijadrala posadka Tutta Trieste 2, ter s tem osvojila tudi prestižno nagrado glavnega pokrovitelja.

Na sončno sobotno jutri se je ob 11.00 uri pred portoroškim hotelom na startu regate GotoBarcolana from Slovenia by Kempinski zbralo 62 jadrnic, kar je v že peti ediciji te regate rekordno število. Ob zvoku startne sirene so se jadralci pognali proti Trstu, kjer se tradicionalno začne Barcolana. Po slabih dveh urah so v cilj pripeljale že prve jadrnice. V napeti dirki je na koncu zmagala jadrnica Tutta Trieste 2 iz Črne Gore skiperja Miloša Radonjića, ki je do cilja potrebovala uro in petdeset minut. Drugo in tretje mesto pa sta osvojili slovenski jadrnici Adriatic Europa s skiperjem Dušanom Puhom in Clean Sport One z Juretom Orlom. Na cilju je vse tekmovalce na pomolu Audace pozdravilo Godbeno društvo Prosek ter številni slovenski in tuji jadralski navdušenci.

"Jadranje ima v Sloveniji, še posebej na obali, prav posebno mesto med ljubitelji športa, saj se lahko domači jadralci pohvalijo z res izjemnimi uspehi na največjih tekmovanjih kot so svetovna in evropska prvenstva, ter olimpijske igre. Zato nam je v čast, da smo glavni pokrovitelj regate GotoBarcolana from Slovenia by Kempinski in da lahko podelimo nagrade tistim, ki so danes ujeli največ vetra v svoja jadra," je na podelitvi nagrad najboljšim izpostavilTomislav Hrala, direktor prodaje in marketinga Kempinski Palace Portorož. S pokroviteljstvom portoroški hotel obeležuje tudi obletnico, njihov lastnik MK Group pa 10 let, odkar so začeli razvijati svojo turistično divizijo.

GotoBarcolana from Slovenia by Kempinski letos poteka že petič, prvič iz Portoroža. Regata je v zadnjih letih postala eden izmed najbolj prepoznavnih dogodkov, ki se odvijejo vsako leto drugi vikend v oktobru. Še posebej za slovenske jadralce predstavlja GotoBarcolana from Slovenia by Kempinski odličen test za nedeljsko dirko. Tudi zaradi tega je portoroški hotel k sodelovanju povabil najuspešnejšega slovenskega jadralca v zgodovini, dobitnika kolajn na evropskih in svetovnih prvenstvih ter olimpijskih igrah,Vasilija Žbogarja. "Zelo me veseli, da se je regata GotoBarcolana from Slovenia by Kempinski med slovenskim jadralci in ljubitelji jadranja prijela. Še danes se v živo spomnim, kako sva z bratom postavljala temelje prve reli regate, zato sem danes s ponosom pozdravil naše jadralne posadke, ki se vsako leto zberejo v večjem številu," je o regati in njenih začetkih povedal Vasilij Žbogar.

Poleg prvega mesta in prehodnega pokala, ki so ga prejeli iz rok najuspešnejše slovenske smučarkeTine Maze, si je zmagovalna posadka prislužila tudi nagrado glavnega pokrovitelja, vikend paket razvajanja v njihovempetzvezdičnem hotelu, ki jo je na podelitvi nagrad najboljšim predala predstavnica hotela Kempinski Palace PortorožPetra Zierer.Dogajanje na podelitvi je z glasbenimi vložki popestrila slovenska glasbena umetnicaTinkara Kovač.

V nedeljo je v odličnih vremenskih razmerah v Trstu sledila težko pričakovana 50. jubilejna Barcolana v organizaciji jadralnih klubov TPK CNT Sirena in SVBG, svoj sloves največje regate na svetu s skupnim startom pa je močno utrdila z rekordnim številom 2688 jadrnic, med katerimi je bilo kar 182 slovenskih. Tako s ponosom ugotavljamo, da se je regate GoToBarcolana from Slovenia by Kempinski udeležila kar tretjina vseh slovenskih posadk na Barkolani. Razplet jubilejne 50. Barkolane je bil tesen, po 57 minutah in 4 sekundah je bilo jasno, da je zmagala italijanska posadka z jadrnico Spirit of Portopiccolo in tako ubranila svojo lanskoletno zmago, le dobro minuto za njo je prek cilja prijadrala jadrnica Tempus Fugit s časom 58 minut in 14 sekund, na kateri je bil tudi slovenski jadralec Mitja Kosmina, tretja pa je bila slovenska jadrnica Way of Life, nekdanja Maxi Jena, Gašperja Vinčeca, do cilja pa je potrebovala eno uro, 5 minut in 27 sekund.

Kontakt za medije:

Petra ZiererMarketing & eCommerce ExecutiveKempinski Palace PortorožObala 45 ·6320 Portorož · SloveniaT+386 (0)5 692 7666· M+386 (0)40 457 171petra.zierer@kempinski.comwww.kempinski.com/portoroz·Kempinski - Hoteliers since 1897

A member of Global Hotel Alliance ·gha.com

Virtuoso Member - Specialists in the Art of Travel

Winner of 2018 Travelers Choice Award by TripAdvisor

Foto: Kempinski Palace Portorož

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!