Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

NOVA HBO SERIJA „GENIALNA PRIJATELJICA“ OD 19. NOVEMBRA NA HBO-ju in HBO GO-ju

TEMELJI NA MEDNARODNI KNJIŽNI USPEŠNICI AVTORICE ELENE FERRANTE

SPOROČILO ZA MEDIJE

NOVA HBO SERIJA „GENIALNA PRIJATELJICA“

OD 19. NOVEMBRA NA HBO-ju in HBO GO-ju

(ang. „MY BRILLIANT FRIEND“)

TEMELJI NA MEDNARODNI KNJIŽNI USPEŠNICI AVTORICE ELENE FERRANTE

Ljubljana, 16. oktober 2018

Nova HBO serija temelji na istoimenskem romanu znane italjanske pisateljice Elene Ferrante „Genialna prijateljica“ (My Brilliant Friend). Premiera serije bo 19. novembra ob 20.00 h na HBO-ju, na ta dan pa bo serija na voljo tudi preko online video streaming storitve HBO GO.

Zgodba spremlja Eleno Greco in njeno najpomembnejšo prijateljico Lilo. Ko Lila izgine brez sledu začne Elena, ki je zdaj ženska v zrelih letih in živi v hiši polni knjig, na računalniku pisati o njunem prijateljstvu. Lilo je spoznala v prvem razredu osnovne šole leta 1950. Zgodba se nato nadaljuje in zajema več kot 60 let njunega življenja. Umeščena je v nevaren in hkrati fascinanten Neapelj. Elena poskuša opisati misterij Lile, genialne prijateljice, ki je pravzaprav istočasno njena najboljša prijateljica in najhujša sovražnica.

Izbor igralcev za serijo je trajal kar osem mesecev, v njem pa je sodelovalo skoraj 9000 otrok in 500 odraslih iz celotne Kampanije. V izbor so bili vključeni tako profesionalni igralci, kot tudi tisti brez izkušenj, med njimi so bili tudi učenci iz okoliških osnovnih šol. Mladi igralki Elisa Del Genioin Ludovica Nasti upodabljata glavni vlogi Elene in Lile v otroških letih. Nato ju zamenjata najstnici Margherita Mazzucco v vlogi Elene in Gaia Girace v vlogi Lile. Na seriji je delalo približno 150 igralcev in 5000 statistov.

Ekipo je sestavljalo več kot 150 članov, ki so 100 dni gradili skoraj 20 tisoč kvadratnih metrov scenografije. Zgradili so 14 stavb, 5 stanovanj, cerkev in tunel, da bi čim bolj ujeli značaj regije, ki igra veliko vlogo v seriji. Kostumografi su zbrali 1500 kostumov in mnogi izmed njih so originalne kreacije.

Serija „Genialna prijateljica“ je nastala v koprodukciji HBO-ja, RAI FICTION-a in TIMVISION-a. Saverio Costanzo je režiral vseh 8 delov, pod zgodbo in scenarij pa so se podpisali Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci in Saverio Costanzo.

VIDEO NAPOVEDNIK: https://www.youtube.com/watch?v=fGC-SwBuiy8

FOTOGRAFIJE V VISOKI LOČLJIVOSTI: https://filecloud.hbo.hu/url/xpww511h4xyh

O HBO-ju EUROPE

HBO Europe prinaša premium televizijske kanale HBO in Cinemax, kot tudi storitvi videa na zahtevo HBO GO in HBO On Demand, in sicer preko ponudbe partnerjev operaterjev na Poljskem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Romuniji, Bulgariji, Moldaviji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, na Kosovu, v Črni Gori, Makedoniji ter Bosni in Hercegovini. HBO Nordic ponuja naročnino na premium storitev videa na zahtevo neposredno uporabnikom, ampak preko operaterjev na Švedskem, Norveškem, Finskem in Danskem.

Dodatne informacije poiščite v Press Roomu, ki je namenjen ravno Vam:

http://pressroom.hbo.si

HBO Adria d.o.o.

Tel. +385 1 6681591

Fax: +385 1 6681592

Klara Vragolov klara.vragolov@hbo.com

www.hbo.si

Foto: HBO

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!