Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Na Pohorju bomo znova odstranjevali kamenje in odpadke

Jesenska delovna akcija urejanja pohorskih strmin po zelo dobrem odzivu v preteklih letih postaja tradicionalna. Letos jo bomo pod novim sloganom Prijatelji Pohorja izpeljali v soboto, 20. oktobra, ko Mariborčane ponovno vabimo k prostovoljni pomoči pri odstranjevanju kamenja in različnih odpadkov s smučarskih prog pred prihajajočo zimsko sezono.

Na Pohorju bomo znova odstranjevali kamenje in odpadke

Maribor, 16. 10. 2018 – Jesenska delovna akcija urejanja pohorskih strmin po zelo dobrem odzivu v preteklih letih postaja tradicionalna. Letos jo bomo pod novim sloganom Prijatelji Pohorja izpeljali v soboto, 20. oktobra, ko Mariborčane ponovno vabimo k prostovoljni pomoči pri odstranjevanju kamenja in različnih odpadkov s smučarskih prog pred prihajajočo zimsko sezono.

Na Mariborskem Pohorju smo tovrstno delovno akcijo pripravili že v minulih dveh letih, obakrat pa je privabila številne prijatelje Pohorja. Zaradi tega smo ji letos, ko jo bomo skupaj organizirali Alpski smučarski klub Branik Maribor, javno podjetje Marprom in Pohorje Resort, tudi nadeli ime Prijatelji Pohorja. Pod tem novim sloganom se bo 3. delovna akcija začela 20. oktobra ob 10. uri, ko je predviden zbor na ploščadi pred spodnjo postajo krožne kabinske žičnice Pohorske vzpenjače.

Tam bodo sodelujoči prejeli poseben kuponček za brezplačen prevoz s krožno kabinsko žičnico (veljal bo samo omenjenega dne), zaščitne rokavice in vreče, zaželeno pa je, da seboj v čim večjem številu prinesejo vedra. Pobiranje kamenja in odvrženih predmetov oziroma odpadkov bo sočasno potekalo na različnih predelih Mariborskega Pohorja, pri čemer bomo posameznim skupinam udeležencev dodelili vodje, ki bodo razpolagali z vsemi potrebnimi informacijami.

Z delovno akcijo, na katero vabimo tako posameznike kot organizirane skupine, želimo predvsem doprinesti h krepitvi pozitivnega in odgovornega odnosa obiskovalcev do Mariborskega Pohorja. Hkrati pa na simbolen način pokazati, da je s skupnimi močmi in povezanostjo mogoče veliko postoriti. Pri tem nam bodo letos s svojo mehanizacijo in opremo znova pomagala še nekatera mariborska javna podjetja (Snaga Maribor, Mariborski vodovod in Nigrad) ter prostovoljna gasilska društva iz Razvanja, Radvanja in Peker.

Vsi udeleženci, ki bodo to soboto sodelovali pri čiščenju pohorskih pobočij, bodo prejeli tudi kuponček za 10-odstotni popust na trenutno veljavne cene sezonskih smučarskih vozovnic. Ob koncu delovne akcije Prijatelji Pohorja, ki bo trajala predvidoma do 13. ure, pa bomo v izteku Snežnega stadiona za vse pripravili še brezplačno malico in osvežilno pijačo. Tako bo akcija, na kateri pričakujemo več sto ljudi, ponudila tudi priložnost za prijetno druženje ob vznožju Pohorja.

Miha Rubin

Sodelavec v službi za stike z javnostmi

__________________________________________________

Javno podjetje Marprom d.o.o.

Mlinska ulica 1, 2000 Maribor

T.:+386 (0)5 918 04 81

M.: +386 (0)41 775 866

W:www.marprom.si

W:www.visitpohorje.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!