Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Posnetek otvoritvenega koncerta 30. Mednarodnega festivala Noči v Stari Ljubljani

vljudno vas vabimo k ogledu posnetka prvega dela otvoritvenega koncerta 30. Mednarodnega festivala Noči v Stari Ljubljani, kjer smo gostili izjemno skupino glasbenih raziskovalcev in ustvarjalcev iz Argentine, združenih v Orkester tradicijskih glasbil in novih tehnologij. Posnetek si lahko pogledate v arhivu RTV Slovenija na tej povezavi.

Spoštovani,

vljudno vas vabimo k ogledu posnetka prvega dela otvoritvenega koncerta30. Mednarodnega festivala Noči v Stari Ljubljani, kjer smo gostili izjemno skupino glasbenih raziskovalcev in ustvarjalcev iz Argentine, združenih vOrkester tradicijskih glasbil in novih tehnologij. Posnetek si lahko pogledatev arhivu RTV Slovenija na tej povezavi.

Skupnost glasbenikov orkestra oživlja umetnost in duhovno izročilo igranja na glasbila Južne in Srednje Amerike ter ga povezuje s sodobnimi inštrumenti in zvočno tehnologijo. Zatopriložnost so v Slovenijo pripeljali obsežno, več kot 500 kilogramov težko zbirko tradicijskih glasbil, mask in drugih obrednih tradicijskih predmetov, ki so plod njihovega raziskovanja kultur iz različnih področij Amerike, del svojega repertoarja pa so priredili tudi za izvedbo s Simfoničnim orkestrom RTVS, ki ga je vodil argentinski dirigent Martín Fraile.

Drugi delkoncerta bo predvajan naTeleviziji Slovenija 1 vponedeljek,26. 11. 2018ob 24.00,tretji delpa v mesecudecembru.

Imago Sloveniae

Ustanova Imago SloveniaePodoba SlovenijeGornji trg 16, 1000 LjubljanaTel.:+386 1 241 66 00

E-mail:imago@siol.netwww.imagosloveniae.net

Foto: Imago Sloveniae

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!