Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Prestižna nagrada za AMC-jevo serijo The Terror

Grozljiva antološka serija The Terror je bila opažena na prestižnem tekmovanju za inovativne vsebine Content Innovation Awards. Ena najnovejših AMC-jevih serij je namreč v Cannesu slavila v kategoriji za najboljšo predstavljeno serijo leta, nagrada pa je odlična odskočna deska za premiero druge sezone v prihajajočem letu.

Prestižna nagrada za AMC-jevo serijo The Terror

Grozljiva antološka serija The Terror je bila opažena na prestižnem tekmovanju za inovativne vsebine Content Innovation Awards. Ena najnovejših AMC-jevih serij je namreč v Cannesu slavila v kategoriji za najboljšo predstavljeno serijo leta, nagrada pa je odlična odskočna deska za premiero druge sezone v prihajajočem letu. Nagrada prepoznava inovacije ponudnikov vsebin, distributerjev in tehnoloških podjetij, ki soustvarjajo globalno televizijsko industrijo, med žiranti pa so bili novinarji in strokovnjaki industrije.

Prva sezona nagrajene serije nas je popeljala na vznemirljivo popotovanje po ledenem severu. V zgodbi smo spremljali nevarno plovbo kraljeve mornarice v iskanju prehoda prek Arktike, zgodba pa je prikazala vse, kar gre lahko narobe, ko se skupina moških v boju za preživetje spopada ne le z zunanjimi nevarnostmi, pač pa tudi med sabo. Serija je bila posneta tudi v Budimpešti in na hrvaškem otoku Pag ter odlično sprejeta med gledalci ter kritiki. Pri Vulture so jo označili za grozljivo nočno moro 19. stoletja, pri The Daily Beast menijo, da gre za izjemno in najbolj strašno novo TV serijo, pri TV Insiderju pa pravijo, da je literarna in filozofska, a šokantna in grozljivo strašna. Nadaljevanje uspešne serije The Terror bomo lahko spremljali v desetih epizodah, postavljeno pa bo v čas druge svetovne vojne, ko so dale ameriške oblasti več 100.000 japonskih Američanov zapreti v internacijska taborišča po vsej državi. Ustvarjalca in izvršna producenta serije sta Alexander Woo (True Blood) in Max Borenstein (Kong: Skull Island, Godzilla). Ostali izvršni producenti pa so še Ridley Scott, Dan Simmons, David W. Zucker, Alexandra Milchan, Scott Lambert and Guymon Casady. Serija je nastala v produkciji AMC Studia, Scotta Freeja, Emjag Productions in Entertainment 360.

PETRA ČRNIVEC

starejša svetovalka

GSM:+386 40 165 054

Email:petra.crnivec@ippr.si

IPPR

agencija za komuniciranje / PR agency

Mesarska c. 22, 1000 Ljubljana

pisarna / office: Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

http://www.ippr.si

Foto: AMC

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!