Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Skok v prihodnost: Mastercard na prvem brezgotovinskem mednarodnem festivalu kreativnosti Zlati Boben

Rešujemo največje družbene izzive varnosti in preprostega plačevanja.

Skok v prihodnost: Mastercard na prvem brezgotovinskem mednarodnem festivalu kreativnosti Zlati Boben

Rešujemo največje družbene izzive varnosti in preprostega plačevanja.

Ljubljana – Portorož, 18.oktober 2018– V zadnjem času po vsem svetu spremljamo trend spreminjanja načinov plačevanja, ki stremijo k varni, a hkrati udobni potrošnji. Opazen je tudi pri nas, saj Slovenci ostajamo v koraku z razvojem novih načinov plačevanja, kot so mobilne denarnice ali plačevanje prek različnih nosljivih tehnologij. Na 25. Zlatem Bobnu, ki je hkrati tudi prvi mednarodni brezgotovinski festival kreativnosti, so predstavniki Mastercard ponudili podroben vpogled v brezgotovinske potrošniške trende, ki bodo vplivali na razvoj brezgotovinske družbe v prihodnosti. Ob podatku, da kar 78 % Slovencev uporablja debetne kartice, je Mastercard podrobneje prikazal tudi značilnosti nove debetne kartice Mastercard, ki je že na voljo na slovenskem trgu. Sledila je še predstavitev sodobnih plačilnih storitev, kot so humanoidni robot Pepper, nosljive tehnologije in avtomobil, ki med vožnjo izpolnjuje vse voznikove zahteve ter zanj opravlja naročila.

"S ponudbo enostavnega, varnega in zanesljivega plačevanja smo stopili korak bližje potrošnikovim vsakdanjim potrebam," je povedalaMarta Zycinska, vodja marketinga in tržnega komuniciranja za srednjo in vzhodno Evropo za Mastercard. "Mastercard tako na dnevni ravni spoštuje potrebe potrošnikov in razvija produkte, ki ponujajo najsodobnejše rešitve. Smo veliko več kot le način plačila, saj omogočamo doživetja, ki ljudem pomenijo največ," še dodaja Marta.

Rdeča nit letošnjega festivala je enostavna: karkoli si želite privoščiti, je s kartico na dosegu roke. Povezljivost vsega in vseh je tako v ospredju. Tudi slovenski trg se vse bolj zaveda prednosti uporabe elektronskega plačevanja tako na spletu kot tudi na prodajnih mestih doma in v tujini. Pozornost je zato usmerjena na novo debetno kartico Mastercard, ki predstavlja popolno evolucijo plačilne kartice Maestro."Z uvedbo debetne kartice Mastercard smo slovenskim uporabnikom omogočili, da lahko uživajo v preprostosti vsakodnevne uporabe ob zagotovljeni varnosti in z možnostjo naprednejšega finančnega nadzora nad svojo dnevno potrošnjo. Globalna sprejetost dodatno zagotavlja preprosto uporabo kadarkoli in kjerkoli,"je pojasnilLuka Gabrovšek, poslovni direktor Mastercard, Slovenija.

Brezgotovinska družba.Toje vizija, h kateri stremi Mastercard in kar nakazuje tudi nedavna slovenska raziskava MasterIndex."Z namenom ustvarjanja preprostejše uporabniške izkušnje skuša Mastercard prenoviti načine našega vsakodnevnega delovanja. Ob tem se opira na inovacije in kreativne tehnologije. Samo v letošnjem letu smo uspešno predstavili več mobilnih denarnic, ki podpirajo plačilne kartice Mastercard in Maestro, med njimi tudi NLB Pay in Abadenarnico. Razvoj pa se nadaljuje v smeri plačevanja prek različnih mobilnih naprav in nosljivih tehnologij, ki bodo še dodatno zaščitile in povezale imetnike kartic na globalni ravni,"je dodalLuka Gabrovšek, poslovni direktor Mastercard, Slovenija.

Nove plačilne storitve na dosegu roke

Na predstavitvenitočki Innovation Showcases, ki so jo lahko v živo obiskali tudi udeleženci prvega mednarodnega brezgotovinskega festivala kreativnosti Zlati Boben, je Mastercard predstavil, kako upravlja s podatki in posledično omogoča digitalna plačila, ki dodatno povezujejo in opolnomočajo uporabnike po svetu. Mastercard tako na prvo mesto uvršča uporabnike – izdajatelje, partnerje, trgovce, podjetja in državne institucije. Ta pristop omogoča razvoj rešitev ali storitev, ki so jim pisana na kožo.

Prihodnost digitalnih plačil tako leži v plačevanju s fitnes pasovi, nakitom, oblekami ali uro, plačevanju med vožnjo s pomočjo glasovnega poslovanja ali posvetovanju z robotom, preden se nakup opravi osebno.

Predstavljene so bile tri metode plačevanja in uporabe različnih tehnologij med uporabo:

Pepper: Naročite svoj obrok ali letalsko karto kar prek pogovora z robotomPepper. Le prislonite telefon in plačajte s katerokoli virtualno denarnico Mastercard. Naj se celotno poslovanje odvije skozi pogovor.

Nosljive naprave:Z dodatkom varnih plačilnih funkcionalnosti, ki jih omogoča MDES tokenizacija, se preprosti predmeti, kot so fitnes trakovi, nakit, obleke ali ure, spremenijo v nove načine plačevanja.

Povezani avtomobili:Vse potrebe sodobnega voznika rešujejo tehnologije povezanega avtomobila (vključno s hrano, internetom, gorivom in oljem). Avtomobil na podlagi lokacije poišče najbližjega ponudnika, pri katerem lahko vozniki kar med vožnjo plačajo s katerokoli virtualno denarnico in si preprosto zagotovijo želeno storitev.

Fotografije so na voljo na povezavi:TUKAJ(klik).

Za dodatne informacije:

Romana Miklavž

Svetovalka za odnose z javnostmi / Public relations Consultant

T+386 1 563 65 93|M+386 31 548 671

www.mayermccann.com

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!