Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

OKUSI RADOL'CE 2018, mesec kulinarike v Radovljici

Kulinarični mesec Okusi Radol"ce se z otvoritvenim dogodkom letos začne v petek, 26. oktobra, v Joštovem hramu v Podnartu. Mesec lokalno pripravljene hrane, ki poveže lokalne dobavitelje z devetimi gostilnami in restavracijami Okusov Radol"ce, bo potekal ves november in se zaključil v soboto, 1. decembra na Linhartovem trgu v Radovljici.

OKUSI RADOLCE 2018, mesec kulinarike v Radovljici

Kulinarični mesec Okusi Radol\"ce se z otvoritvenim dogodkom letos začne v petek, 26. oktobra, v Joštovem hramu v Podnartu. Mesec lokalno pripravljene hrane, ki poveže lokalne dobavitelje z devetimi gostilnami in restavracijami Okusov Radol\"ce, bo potekal ves november in se zaključil v soboto, 1. decembra na Linhartovem trgu v Radovljici.

Na otvoritvenem dogodku bo v petek, 26. oktobra ob 17h najprej potekala lokalna tržnica, na kateri se bodo predstavili dobavitelji zelenjave, mesnih izdelkov, mlečnih izdelkov, piva, medu, žita, olja in čokolade. Prodajna tržnica bo ponudila tudi degustacijo, kjer boste lokalne pridelke, ki jih v svojih kuhinjah uporabljajo Okusi Radol\"ce, lahko tudi poskusili.

Ob 19h se začne otvoritvena večerja, na kateri bodo vrhunsko kulinarično doživetje pripravili kuharski mojstri vseh 9 vključenih gostiln in restavracij, vključenih v Okuse Radol\"ce: Vila Podvin, Joštov hram, Gostilna Lectar, Gostišče Tulipan, Gostilna Kunstelj, Gostišče Draga, Gostilna Pr\"Tavčar, Gostilna Avguštin in Restavracija Lambergh.

Pet hodni meni bo ponudil pestro paleto lokalnih sestavin v izbranih okusih in kombinacijah, rdeča nit letošnjega meseca kulinarike pa je med. Radovljica sodi pod čebelarsko najbolj razvita območja v Sloveniji in nudi kvaliteten med ter medene izdelke. Nenazadnje je v Radovljici Čebelarski muzej, v Lescah pa Čebelarski center Gorenjske.

Za glasbo bo na otvoritveni večerji poskrbela zasedba Suhu cvetje. Vstopnice za otvoritveno večerjo so po 39€ na voljo v TIC Radovljica.

Ves mesec november boste potem lahko v omenjenih gostilnah in restavracijah okušali lokalno pridelano hrano, sestavljeno v izvirne menije posameznih gostiln, po enotni ceni 18€.

Vse menije, ki jih bodo gostilne nudile v novembru že lahko najdete na spletni strani www.radolca.si, prav tako tudi spremljevalne dogodke, ki jih nekateri od njih pripravljajo v mesecu kulinarike.

Na spletni strani najdete tudi kulinarični katalog, kjer je vseh 9 gostiln predstavljenih, vsaka s svojo zgodbo in svojim receptom. Hkrati pa v katalogu najdete tudi lokalne dobavitelje, ki sodelujejo v projektu Okusi Radol\"ce in so torej bistveni člen projekta. Tega brez lokalno pridelanih in sledljivih lokalnih sestavin ne bi bilo mogoče izpeljati.

Radovljiški kulinarični mesec bo tudi letos dodatno popestrila nagradna igra. Vsi, ki bodo obiskali vsaj 5 gostiln, vključenih v Okuse Radol\"ce in bodo torej zbrali vsaj 5 žigov na kartončku, ki ga lahko dobijo v TIC Radovljica ali v vseh 9 vključenih gostilnah, bodo sodelovalni v nagradni igri za lepe nagrade.

Nagradna igra se zaključi v soboto, 1. decembra, ko na Linhartovem trgu, med 17. in 20. uro, pripravljamo zaključni dogodek Okusov Radol\"ce. Najkasneje do tega datuma je potrebno kartončke z žigi tudi oddati v TIC Radovljica oz. na dan dogodka do 18. ure na blagajni Okusov Radol\"ce na Linhartovem trgu. Prav vsi bodo v zameno za izpolnjen kartonček prejeli 2 bona za porcijo hrane, ki jo bodo na zaključnem dogodku od 17h naprej na trgu pripravljali člani Okusov Radol\"ce. Izbirali boste lahko torej med 9 jedmi tako imenovane street food ponudbe oz. ulične prehrane vseh sodelujočih kuharskih mojstrov Okusov Radol\"ce. Med večernim koncertom pa bomo izžrebali lepe nagrade.

Ta dan bomo v Radovljici prižgali praznične luči, za glasbo bo skrbela zasedba Kranjci, pripravili bomo še zanimivo otroško delavnico.

Hkrati pa se boste za lepe nagrade potegovali tudi v primeru, da boste vaše kulinarično doživetje objavili na Instagramu s ključnikom #OkusiRadolce.

Na Turizmu in kulturi Radovljica smo letos spomladi k sodelovanju v projektu Okusi Radol\"ce še enkrat povabili ostale gostinske ponudnike z območja občine Radovljica. Pogoj za priključitev je, da jih kulinarična strokovnjaka Uroš in Violeta Mencinger ocenita z vsaj tremi sončki in pol. Takšen je bil namreč tudi kriterij, ki ga izpolnjujejo sedaj sodelujoče gostilne in restavracije. Do sedaj se za ocenjevanje ni odločil še nihče.

Mesec radol\"ške kulinarike bo torej od 26. oktobra do 1. decembra ponudil najboljše, kar premore kulinarika tega območja. Pestrost jedilnikov, lokalne sestavine, tradicionalne jedi pripravljene na modern način in predvsem strokovnost in izkušenost vseh 9 kuharskih šefov in njihovih ekip, bodo poskrbeli, da bo kulinarična izkušnja zares vrhunska.

Pridružite se nam na kulinaričnem popotovanju po radovljiških kulinaričnih zgodbah!

Naj bo tudi letošnji november poseben - Okusi Radol\"ce!

Nataša Mikelj, direktorica

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!