Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

ŠE EN NEPOZABEN SONČEN DAN V LIPICI: DRUŽINSKI FESTIVAL, OBISK TETKE JESENI IN ORIENTACIJSKA VOŽNJA Z E-KOLESI

Najmlajši in najbolj igrivi obiskovalci Kobilarne Lipica so v soboto, 20. oktobra, preživeli nepozaben dan na Družinskem jesenskem festivalu s Tetko Jesen in Nino Pušlar. Sončen dan je bil tudi odlična priložnost za orientacijsko raziskovanje lipiškega posestva z električnimi kolesi v sklopu čezmejnega projektaMobiTour.

ŠE EN NEPOZABEN SONČEN DAN V LIPICI: DRUŽINSKI FESTIVAL, OBISK TETKE JESENI IN ORIENTACIJSKA VOŽNJA Z E-KOLESI

Najmlajši in najbolj igrivi obiskovalci Kobilarne Lipica so v soboto, 20. oktobra, preživeli nepozaben dan naDružinskem jesenskem festivalu s Tetko Jesen in Nino Pušlar. Sončen dan je bil tudi odlična priložnost za orientacijsko raziskovanje lipiškega posestva z električnimi kolesi v sklopu čezmejnega projektaMobiTour.

Najmlajši in najbolj igrivi obiskovalci Kobilarne Lipica so v soboto preživeli nepozaben dan naDružinskem jesenskem festivalu s Tetko Jesen in Nino Pušlar. V spremstvu simpatične Tetke Jesen so spoznavali lipicance in ponije, raziskovali seneni labirint, izdelovali jesenske venčke ter občudovali gledališko predstavo Maše in medveda.

Lahko so se podali na vožnjo s kočijo in razvajali brbončice s pečenim kostanjem in palačinkami. Sproščeno dogajanje sta zaokrožili glasbena gostja Nina Pušlar in predstava z najlepšimi lipicanciZgodba o Lipici.

Sončno in sproščeno soboto pa so lahko obiskovalci izkoristili tudi za orientacijsko raziskovanje lipiškega posestva z električnimi kolesi v sklopu čezmejnega projektaMobiTour.

Obiskovalcem Lipice je namreč za brezplačno izposojo na voljo 15 električnih koles. Izposodijo si jih lahko na vstopnitočki kobilarne ali na recepciji hotela Maestoso in se z njimi podajo do črede belih lipicancev, zelenih drevoredov in skritih kotičkov lipiškega posestva.

Iz Lipice se lahko odpeljejo tudi na vožnjo po Krasu, saj želi kobilarna kot ena izmed osrednjih turističnih destinacij na Krasu spodbujati trajnostno mobilnost in pritegniti obiskovalce k ogledu ostalih turističnih biserov Krasa.

V skladu s tem je Kobilarna Lipica v sklopu projektaMobiTourpridobila tudi dve električni vozili, v prihodnjih mesecih pa bodo na osrednjem parkirišču v Lipici uredili še štiri polnilne postaje za električne avtomobile.

Čezmejni projektMobiTour - Trajnostna mobilnost turističnih destinacij na obali in v zaledju čezmejnega območjapovezuje šest partnerjev iz Slovenije in Italije: vodilni partner je Park Škocjanske jame, v projektu pa sodelujejo tudi občina Piran, Inštitut za mednarodno sociologijo v Gorici, italijanski občini Lignano Sabbiadoro in Caorle in Kobilarna Lipica. Vrednost celotnega projekta je 1,2 milijona evrov, 85 odstotkov sredstev zanj bo zagotovil Evropski sklad za regionalni razvoj.

Naslednja priložnost za nepozabna jesenska doživetja v Lipici bo že v sredo, 31. oktobra, naDružinskem jesenskem festivalu Začarana Lipica. Zgodba festivala bo obiskovalce popeljala v leto 1559, ko je na lipiško posestvo vstopil turški vojskovodja, strašni Malkozbeg.

Pravijo, da ga tu videvajo še danes. Zato bodo lahko najmlajši obiskovalci kobilarne na danZačarane Lipices kreativnimi delavnicami, izrezovanjem buč in plesom ob ognju pregnali duha strašnega Malkozbega.

Več kot 300 belih lipicancev pa se že veselisrečanja z otroki prav vse dni krompirjevih počitnic.

Več o Družinskem jesenskem festivalu Začarana Lipica:

http://www.lipica.org/si/dogodki/2018/10/21/334-Druzinski-jesenski-festival-Zacarana-Lipica

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | t: 05/7391-706| e:pr@lipica.org| w:www.lipica.org

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!