Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Odprtje Spominskega centra 1991

V Velenju bomo na dan suverenosti,  v četrtek, 25. oktobra, ob 17. uri odprli Spominski center 1991 (Kopališka 3, Velenje), prostor, namenjen ohranjanju spomina na čas, ko se je rojevala naša država.

V Velenju bomo na dan suverenosti, v četrtek, 25. oktobra, ob 17. uri odprli Spominski center 1991 (Kopališka 3, Velenje), prostor, namenjen ohranjanju spomina na čas, ko se je rojevala naša država.

Osrednji govornik bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, pozdravna govora bosta imela ministrica za pravosodje Republike Slovenije Andreja Katič in minister za obrambo Republike Slovenije Karl Erjavec.

Na dogodku bodo nastopili Otroški pevski zbor enote Vrtca Velenje Najdihojca, Pihalni orkester Premogovnika Velenje in sopranistka Mojca Bitenc.

V spominskem centru bo na ogled stalna razstava o procesih in dogodkih, vezanih na osamosvajanje Republike Slovenije v Šaleški in Zgornji Savinjski dolini. Predvsem pa si želimo, da bi spominski center postal prostor vzgoje, izobraževanja in kulture ter prostor druženja, srečevanja in povezovanja domoljubnih ljudi.

Prireditev bo potekala pod šotorom, ob koncu pa bomo udeležence postregli z golažem.

Veseli bomo, če bosta na ta praznični dan z nami!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Deli s prijateljiNazaj

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!