Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Jutri ob 18. uri v Šugmanovem salonu (SNG Drama Ljubljana): literarni večer z Bronjo Žakelj

Bronja Žakelj je bila najstnica, ko je zaradi raka izgubila mamo. Smrt je ostro zarezala v njeno življenje in njena moč je bila tako silovita, da je Bronjo spremenila za zmeraj. Idilični čas otroštva se je v hipu končal. Sledilo je obdobje soočanja s krhkostjo medsebojnih odnosov, minljivostjo ljubezni ter novih izgub in bolezni, saj je le nekaj let po mamini smrti za rakom zbolela še sama. Bronja Žakelj nam vse to, zares do zadnje podrobnosti, pripoveduje v avtobiografskem romanu, literarnem prvencu Belo se pere na devetdeset (Beletrina).

Avtobiografski roman Belo se pere na devetdeset je pretresljiva in ganljiva literarna pripoved, ki gleda v oči bolezni, minljivosti in strahovom. Je tudi pripoved o ljubeznih, med hčerjo in materjo, med sorojencema, vnukoma in babico, odraščajočim dekletom in fantom ... In je tudi pripoved o pogumu, moči, upanju in pomenu resnice.

- Neža Mrevlje, Siol

Bronja Žakeljje bila najstnica, ko je zaradi raka izgubila mamo. Smrt je ostro zarezala v njeno življenje in njena moč je bila tako silovita, da je Bronjo spremenila za zmeraj. Idilični čas otroštva se je v hipu končal. Sledilo je obdobje soočanja s krhkostjo medsebojnih odnosov, minljivostjo ljubezni ter novih izgub in bolezni, saj je le nekaj let po mamini smrti za rakom zbolela še sama. Bronja Žakelj nam vseto, zares do zadnje podrobnosti, pripoveduje v avtobiografskem romanu, literarnem prvencuBelo se pere na devetdeset(Beletrina). Vabimo vas, da se nam v sredo, 24. 10., ob 18. uri v Šugmanovem salonu nad Drama Kavarno (SNG Drama Ljubljana) pridružite na literarnem večeru z avtorico. Z Bronjo se bo o knjigi in življenjskih izkušnjah pogovarjala pisateljica in publicistka Ana Schnabl.

Belo se pere na devetdesetje pretresljiv, duhovit in navdihujoč roman, ki opisuje življenjsko zgodbo pripovedovalke, odraščajočev sedemdesetih in osemdesetih letih. Njen otroški svet sestavljajo starši, brat Rok, babica Dada, tete in strici, pakakav Benko, Albert keksi, Oddaja o morju in pomorščakih, Gavrilović in prenos sarajevskih olimpijskih iger. A čeprav govori o naštetem, je avtobiografski roman predvsem pripoved o odraščanju, soočanju z izgubo in boleznijo, pripoved o udomačevanju strahu in o vsem tistem, česar nočemo videti, dokler s tem nismo neizbežno soočeni. Bronja Žakelj(1969) je po izobrazbi diplomirana novinarka. Njeno veselje do pisanja je ostalo nekje med vrsticami revijalnega tiska in v redakcijah dnevnega časopisja, zato si je prvo službo poiskala v marketingu, danes pa dela v bančništvu. Ker med financami prostora za ustvarjalnost ni veliko, ljubezen do pisanja pa nikoli ni bila čisto zares pozabljena, se je odločila, da je čas, da napiše svojo prvo knjigo. Prijazno vabljeni! *Brezplačne vstopnice za dogodek je potrebno pred dogodkom prevzeti na blagajni SNG Drama Ljubljana.

Copyright © 2018 Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Vse pravice pridržane. Naš poštni naslov: Beletrina, zavod za založniško dejavnost Kersnikova 4 Ljubljana 1000 Slovenia Tosporočilo ste dobili, ker ste na seznamu naslovnikov založbe Beletrina, zavoda za založniško dejavnost.

Foto: Beletrina

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!