Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na dogodek "Kar sejemo, to žanjemo" s predstavitvijo pridobivanja hladno stiskanega sončničnega olja

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu v sodelovanju s Šolskim centrom Šentjur organizira dogodek "Kar sejemo, to žanjemo" s predstavitvijo pridobivanja hladno stiskanega sončničnega olja.

Vabilo na dogodek "Kar sejemo, to žanjemo" s predstavitvijo pridobivanja hladno stiskanega sončničnega olja

Spoštovani predstavniki medijev!

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu v sodelovanju s Šolskim centrom Šentjur organizira dogodek "Kar sejemo, to žanjemo" s predstavitvijo pridobivanja hladno stiskanega sončničnega olja.

Čebelarska zveze Slovenije, JSSČ že več let aktivno spodbuja gojenje medovitih rastlin. To so rastline, ki izločajo nektar in dajejo cvetni prah in s tem privabljajo čebele. Projekt "Kar sejemo, to žanjemo", ki ga je zasnovala Čebelarska zveza Slovenije JSSČ in ga izvaja skupaj s številnimi partnerji, je bil v prejšnjih letih namenjen spodbujanju setve medovite ajde, zadnji dve leti pa smo primer dobre prakse razširili še na spodbujanje gojenja in pridelave sončnic. Sončnice, ki jih pogosto videvamo kot okras vrtov, sejemo tudi kot kulturne rastline, ki jih lahko v celoti izkoriščamo, saj uporabimo vse njene dele. So tudi bogata paša za čebele, semena sončnic pa so primerna tudi za uživanje, lahko rečemo, da so pomembna hrana za čebele, ljudi in živali. S svojo sončno rumeno barvo ustvarjajo čudovit videz krajine, ki nas navdaja s toplino, veseljem in življenjsko energijo.

Na dogodku, ki se bo odvijal 25. oktobra 2018 z začetkom ob 11.00 uri, v Šolskem centru Šentjur bomo predstavili postopek pridobivanja hladno stiskanega sončničnega olja. Več podatkov o dogodku in gostih najdete v priloženem vabilu.

Čebelarska zveza Slovenije

Čebelarska zveza Slovenije

________________________________

Čebelarska zveza Slovenije

Brdo 8

1225 Lukovica

+386 1 72 96 100

+386 41 370 409

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!