Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

SPA-CE Experience – 10. borza zdraviliškega in wellness turizma v Portorožu

V Sloveniji med 21. do 24. oktobrom poteka SPA-CE Experience, edina specializirana poslovna borza zdraviliškega turizma v Sloveniji in regiji, ki že desetič zapored združuje najboljša zdravilišča regije in vodilne predstavnike turističnih agencij.

SPA-CE Experience: butična poslovna borza zdraviliškega in wellness turizma že 10. zapored predstavlja najboljša zdravilišča

VSlovenijimed 21. do 24. oktobrom potekaSPA-CE Experience, edina specializirana poslovna borza zdraviliškega turizma v Sloveniji in regiji, ki že desetič zapored združuje najboljša zdravilišča regije in vodilne predstavnike turističnih agencij.

Udeleženci so z navdušenjem sprejeli letošnjo novost, ki so jo uvedli ob 10. obletnici zdraviliške borzeSPA-CE,tojepotujoči – rolling workshop.Tujim vabljenim gostom so se letos pridružili tudi razstavljavci in jim v dveh študijskih potovanjih po izbranih slovenskih naravnih zdraviliščih predstaviliThermano Laško, Terme Olimia, Terme Ptuj, Rimske terme in Terme Dolenjske Toplice. Letošnje borze se udeležuje 25 vabljenih gostov iz 14 držav, med njimi tudi zelo vplivnaagencija iz ZDA in prvič tudi predstavnica iz Južne Amerike.

Povčerajšnjem večernem sprejemu v Hotelih LifeClass Portorožsta državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijoEva Štravs Podlogarin direktorica Slovenske turistične organizacijemag. Maja Pakpoudarili pomen zdraviliškega turizma v Sloveniji in v srednjeevropski regiji ter izpostavili visoko profesionalno organiziranost in izvedbo borze.

"Ves čas iščemo nove načine za izboljšanje konkurenčnosti Slovenije kot turistične destinacije",je poudarilaEva Štravs Podlogarin nadaljevala: "Spa v wellness turizmu je eden izmed najpomembnejših turističnih produktov v Sloveniji. Slovenska naravna zdravilišča ustvarjajo skoraj tretjino vseh prenočitev turistov v Sloveniji. V letu 2017 so ustvarila več kot 3,5 milijona prenočitev, njihova ponudba je na voljo 365 dni v letu, kar ima velik pomen, saj smoosredotočeni na desezonizacijo turističnih tokov."Izpostavila je tudi pomen sodelovanja slovenskih naravnih zdravilišč in poudarila:"Osebnasrečanja in stiki rok so kljub digitalni dobi še vedno najboljši način za tkanje poslovnih vezi."

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije je ob jubilejnem dogodku poudarila:"Borza SPA-CE že 10 let predstavlja pomembno stičišče potencialnih kupcev in slovenskih zdraviliških in wellness ponudnikov ter ponudnikov iz širše regije srednje Evrope. Borza ima za slovenski turizem velik pomen, saj imajo potencialni kupci priložnost, da na enem mestu spoznajo bogato slovensko ponudbo. Zdravilišča v slovenskem turizmu tradicionalno predstavljajo eneganajpomembnejših turističnih produktov, ki jih odlikuje odlična ponudba za tiste, ki iščejo petzvezdična doživetja, njihov produkt pa ustreza osrednji tematiki slovenskega turizma: Zelena. Aktivna. Zdrava." Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč in organizator SPA-CE-a, pa je ob izvedbi jubilejne borze izpostavil pomen članstva Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč v evropskem združenju zdravilišč ESPA. Članstvo namreč Sloveniji zagotavlja dodatno prepoznavnost in olajša kakovostno izvedbo borze SPA-CE, kar se odraža v še boljših poslovnih rezultatih zdravilišč v Sloveniji in širši regiji. Danesbodo v Portorožu v LifeClass Hotels & Spa potekali vnaprej dogovorjeni sestanki, kjer bodo razstavljavci in vabljeni gostje imeli dodatne možnosti za tkanje poslovnih vezi. V strokovnem programu pa velja posebej izpostaviti predavanje svetovno priznanega strokovnjaka s področja termalnega turizma,dr. Franza Linserja, ki bo predstavil medical wellness kot priložnost za uspešen poslovni model in trženje znotraj zdraviliških produktov. Več o dogodku najdete nawww.spa-ce.si.

mag. Livija Kovač Kostantinovič Vodja korporativnega PR

Dimičeva ulica 13 SI-1000Ljubljana, Slovenija T:+386 (0)1 589 85 65 E:livija.kovac@slovenia.info W:www.slovenia.info

Foto: STO

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!