Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Slovenska naravna mineralna voda Dana med finalisti za globalno nagrado 2018

Slovenska naravna mineralna voda Dana je z uvrstitvijo v veliki finale za globalno nagrado za vodo 2018 v kategoriji naravna negazirana voda dosegla izjemen uspeh. Zmagovalci so bili predstavljeni na gala prireditvi 15. svetovnega kongresa za vodo (2018 Global Bottled Water Awards), v mestu Evian.

Slovenska naravna mineralna voda Dana med finalisti za globalno nagrado 2018

· Naravna mineralna voda Dana se je uvrstila v finale v kategoriji naravna negazirana voda (Best Natural Still Water)

· Voda Dana je prva slovenska voda v embalaži Tetra Prisma® Aseptic v velikosti 750 ml

· Embalažo Tetra Pak je mogoče reciklirati, saj je narejena iz certificiranih virov z oznako FSC™ in je v 75 odstotkih tudi obnovljiva

Ljubljana, Slovenija (26. oktober 2018) – Slovenska naravna mineralna voda Dana je z uvrstitvijo v veliki finale za globalno nagrado za vodo 2018 v kategoriji naravna negazirana voda dosegla izjemen uspeh. Zmagovalci so bili predstavljeni na gala prireditvi 15. svetovnega kongresa za vodo (2018 Global Bottled Water Awards), v mestu Evian.

Dogodek organizira svetovalno mednarodno podjetje na področju prehrane in pijače, Zenith Global, ob podpori številnih partnerjev in združenj, kot so Beverage Daily, Baverfood in angleško združenje nealkoholnih pijač. Kategorija naravna negazirana voda se je ocenjevala na osnovi: inovacije, okus in občutek v ustih. Prav tako so se pri ocenjevanju v omenjeni kategoriji upoštevali vzorci. Po besedah direktorja podjetja Zenith Global, Richarda Halla, so letošnji finalisti vodilni na številnih področjih, od izvora, zdravja in dodanih vrednosti, kot tudi na področju trajnostnega razvoja in družbene zavesti.

Naravna mineralna voda Dana je nizkomineralizirana voda in ima povprečno pH-vrednost 7,5, kar je pravzaprav naravna pH-vrednost ter je po vrednosti zelo podobna pH-vrednosti krvi v telesu. Je prva slovenska voda s stalnimi biološkimi preizkusi zdravstvene varnosti (testi Allium).

Upoštevajoč trende na tržišču je inovativno podjetje Dana nedavno na slovenskem trgu predstavilo prvo slovensko vodo v embalaži Tetra Prisma® Aseptic v velikosti 750 ml ter tako potrošnikom dalo priložnost biti odgovoren do narave.

Embalažo izdelka je mogoče reciklirati, saj je izdelana večinoma iz kartona iz naravnih in obnovljivih virov. Povprečna obnovljiva vsebnost Tetra Pak kartonaste embalaže je okoli 75 odstotkov. Obnovljivi viri so tisti naravni materiali, ki ponovno zrastejo - mednje štejemo les in sladkorni trs. Les, ki se uporablja za embalažo, je prejel certifikate Sveta za nadzor gozdov z oznako FSC in zagotavlja, da uporabljen les prihaja iz dobro upravljanih gozdov ter drugih obnovljivih virov.

Naravna mineralna voda Dana polnjena v embalažo Tetra Prisma® Aseptic predstavlja novost v svoji kategoriji; je lahka in enostavna za prenašanje. Vse te karakteristike razlikujejo naravno mineralno vodo Dana na prodajnih policah. Nominacija za najboljšo vodo na svetu je nedvomno potrditev družbi Dana, da pravilno sledi trendom, ki jih narekuje trg.

KONEC

O družbi Dana

V družbi Dana ostajamo zvesti potrošnikom in svojemu poslanstvu, tj. omogočati boljše življenje s paleto svojih izdelkov in storitev. Prilagajamo se trendom, iščemo nove tehnološke rešitve, uvajamo nove okuse in embalaže, vse več aktivnosti pa usmerjamo tudi v iskanje novih tržnih priložnosti onkraj slovenskih meja. Pod svojimi blagovnimi znamkami tržimo naravno mineralno vodo, vodo s sokom, funkcionalne vode, sokove, nektarje, sadne pijače, BIO sokove, sadne sirupe, osvežilne negazirane brezalkoholne pijače in ledene čaje. Uvedbo novega izdelka na trg, ki poteka pod sloganom Poišči svojo strast, poišči vir življenja, bomo podprli z marketinško kampanjo #virživljenja, ki temelji na zgodbah mladih posameznikov, ki so ali ki si želijo svojo strast spremeniti v svoj vir življenja. Dana se tako predstavlja v dveh različnih vlogah; kot podpornica uspešnih zgodb, ki jih želi deliti s svojo publiko, in kot podpornica novo ustvarjenih zgodb.

Več na: www.dana.si

O podjetju Tetra Pak

Tetra Pak je vodilno svetovno podjetje na področju rešitev predelave in embalaže živil. V tesnem sodelovanju z našimi strankami in dobavitelji zagotavljamo varne, inovativne in okolju prijazne izdelke, ki vsak dan zadovoljijo potrebe več sto milijonov ljudi v več kot 170 državah. Z več kot 24.000 zaposlenimi po vsem svetu verjamemo v odgovoren pristop vodilnega podjetja v industriji ter v trajnostno poslovanje. Naš slogan "PROTECTS WHAT’S GOOD™" (Varujmo, kar je dobrega) odraža našo vizijo, da povsod zagotovimo varno in dostopno hrano.

Več informacij o podjetju Tetra Pak je na voljo na www.tetrapak.com.

Stik z mediji:

Barbara Žejn, Grayling

Elektronska pošta: barbara.zejn@grayling.com

Telefon: +386 40 16 88 52

Jasna Stilinović, Tetra Pak JV Evropa

Elektronska pošta: Jasna.Stilinovic@tetrapak.com,

Nataša Mejaš, Dana

Elektronska pošta: natasa.mejas@dana.si

Foto: Grayling

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!