Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

V objavo: Turneja Španija-Baskija-Slovenija: 12.-15. 11. 2018

pošiljamo program prvič organiziranega mednarodnega jesenskega dela Festivala Pranger, ki smo ga pripravili ob idejni in organizacijski podpori Založbe Malinc s strokovnjakinjo, dr. Barbaro Pregelj. Prilagamo podroben program in Sporočilo za javnost.

Spoštovani,pošiljamo program prvič organiziranega mednarodnega jesenskega dela Festivala Pranger, ki smo ga pripravili ob idejni in organizacijski podpori Založbe Malinc s strokovnjakinjo, dr. Barbaro Pregelj. Prilagamo podroben program in Sporočilo za javnost.

Slovenijo bosta med 11. in 15. novembrom obiskala izjemno priljubljeni in večkrat nagrajeni, septembra 2018 prav z najvišjo špansko nagrado za mladinsko književnost ovenčani baskovski avtorJuan Kruz Igerabide Sarasola,in mladi baskovski literarni kritik,pesnik, prevajalec in predavateljBeñat Sarasola.

Avtorja se bosta na dveh večjih večernih nastopih vMariboruin naBleduter nasrečanjih v vrtcih in osnovnih šolah vRogaški Slatini, Murski Soboti, Ljubljani, Brezovici, Bazovici v Italiji, Idriji, KopruinTrstusrečala z več kot tisoč bralkami in bralci.Dogodke so ob glavnih organizatorjih ter vseh partnerjih finančno omogočiliŠpanska kulturna akcija (Acción Cultural Española, AC/E), program internacionalizacije španske kulture (Programa de Internacionalización de la Cultura Española - PICE) in Baskovski inštitutEtxepare.

Dobrodošli in hvala za objavo napovedi ter morebitnih reportaž ali pogovorov. Za dogovore za intervjuje s španskima gostoma o špansko-slovenskih literarnih stikih, baskovski književnosti, španski literarni sceni in baskovski v njej ter o drugih temah se priporočamo na spodnjih številkah ali po elektronski pošti.

Z lepimi pozdravi,ZaPranger2018,Urška P. Černe

--

031 258 116 (U.P.Č), 040 170 492 (Barbara Pregelj)www.pranger.siwww.malinc.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!