Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

NEPOZABEN DAN V "ZAČARANI LIPICI": OTROCI SO REZALI BUČE, PREGNALI DUHA STRAŠNEGA MALKOZBEGA IN PRIKLICALI SONCE

Kobilarna Lipica z več kot 300 belimi lipicanci je med krompirjevimi počitnicami znova pritegnila družine z otroki. Z jesenskimi doživetji in predstavoZgodba o Lipici vabi k obisku tudi v prihodnjih dneh.

NEPOZABEN DAN V "ZAČARANI LIPICI": OTROCI SO REZALI BUČE, PREGNALI DUHA STRAŠNEGA MALKOZBEGA IN PRIKLICALI SONCE

Kobilarna Lipica z več kot 300 belimi lipicanci je med krompirjevimi počitnicami znova pritegnila družine z otroki. Z jesenskimi doživetji in predstavoZgodba o Lipicivabi k obisku tudi v prihodnjih dneh.

Najmlajši in najbolj igrivi obiskovalci Kobilarne Lipica so v sredo, 31. oktobra, znova preživeli nepozaben dan naDružinskem jesenskem festivalu, ki je bil tokrat posvečen "začarani Lipici" in zgodbi o strašnem Malkozbegu, turškem vojskovodji, ki je leta 1559 vstopil na lipiško posestvo.

Na dan "začarane Lipice" so otroke pritegnile strašne kreativne delavnice, izrezovanje buč in ples ob ognju. Tako so – vsaj za en dan – pregnali dež in se prepustili sproščenim počitniškim doživetjem.

Izdelovali so čarovniške klobuke, izrezovali bučes 3D mojstrom, se prepustili poslikavi obrazov, se pridružili delavnici s poniji in si ogledali prikaz podkovanja lipicancev. Prijetni družinski doživetji sta bila voden ogled kobilarne in vožnja s kočijo po lipiških drevoredih, ki so se že odeli v jesenske barve. Z nastopom najlepših lipicancev je pritegnila predstavaZgodba o Lipici, najmlajše je navdušil tudi prizor vrnitve črede kobil z žrebeti.

Ko se je bližal mrak, se je začel lov na zaklad s čarovnicama Cico in Mico, nato pa so se obiskovalci zbrali ob kresu ter se okrepčali z ingverjevimi piškoti, kostanji, pito iz buč in drugimi jesenskimi dobrotami.

Sproščena jesenska doživetja vabijo v Lipico tudi v teh dneh. Danes in v nedeljo, 2. in 4. novembra, ob 15. uri si lahko obiskovalci ogledajo čudovito predstavo z lipicanciZgodba o Lipici. Več kot 300 belih lipicancev se že veselisrečanja z otroki tudi v prihodnjih dneh krompirjevih počitnic.

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | t: 05/7391-706| e:pr@lipica.org| w:www.lipica.org

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!