Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Ditka in Feri: Ne bodi kot drugi | Glasbeni večeri v Bukovici

Mladosten glas, ki je našel tankočuten glasbeni izraz za liriko priljubljenega pesnika. To je opis glasbene pripovedi, s katero pevka, kitaristka in skladateljica Ditka ter pesnik Feri Lainšček navdušujeta poslušalce po Sloveniji.

Glasbeno društvo NOVA in Občina Renče-Vogrsko

Jesen 2018, sezona VII, 8 koncert

DITKA IN FERI: Ne bodi kot drugi

Četrtek, 8.november 2018, ob 20. uri

Kulturni dom Bukovica, dvorana Angela Mlečnika

***

Ditka– vokal, akustična kitaraGorazd Čepin– klaviature, back-vokalJan Laužnik– električna kitara, back-vokalIlj Pušnik– kontrabas

David Slatinek– tolkala

Feri Lainšček– interpretacija poezije

Mladosten glas, ki je našel tankočuten glasbeni izraz za liriko priljubljenega pesnika.Toje opis glasbene pripovedi, s katero pevka, kitaristka in skladateljica Ditka ter pesnik Feri Lainšček navdušujeta poslušalce po Sloveniji. Gre za posebno literarno-glasbeno doživetje, ki je kombinacija uglasbene poezije iz Ditkinih dveh albumov "Ne bodi kot drugi" (2013) in "Ne spreminjaj me" (2016) ter interpretacije poezije.V letih 2016-2018 sta Ditka in Feri v družbi spremljevalne zasedbe s tovrstnimi koncerti razprodala preko 30 prestižnih dvoran po vsej Sloveniji (Slovenska filharmonija, Cankarjev dom LJ, Narodni dom MB, Narodni dom Celje, ...).Ditka glasbo ustvarja skupaj s svojim očetom Gorazdom Čepinom, pianistom, komponistom in pevcem.

Vstopnina: 5 €

*Člani GD NOVA | člani pihalnih godb | učitelji in učenci glasbenih in godbeniških šol (dokazilo): 2 €

Nakup možen preko spletne stranihttp://gdnova.si/nakup-vstopnicali v četrtek, 8. novembra, od 8.30 do 14.30 vTočki ZKD (Gradnikove brigade 25, 5000 Nova Gorica)

Vljudno bi prosili za najavo dogodka v vašem mediju.

Najlepša hvala.

Z lepimi pozdravi,

Kristjan Stibilj

predsednik Glasbenega društva NOVA

NE BODI KOT DRUGI Koncert uglasbene poezije

Mladosten glas, ki je našel tankočuten glasbeni izraz za liriko priljubljenega pesnika. To je opis glasbene pripovedi, s katero pevka, kitaristka in skladateljica Ditka ter pesnik Feri Lainšček navdušujeta poslušalce po Sloveniji. Gre za posebno literarno-glasbeno doživetje, ki je kombinacija uglasbene poezije iz Ditkinih dveh albumov "Ne bodi kot drugi" (2013) in "Ne spreminjaj me" (2016) ter interpretacije poezije. V letih 2016-2018 sta Ditka in Feri v družbi spremljevalne zasedbe s tovrstnimi koncerti razprodala preko 30 prestižnih dvoran po vsej Sloveniji (Slovenska filharmonija, Cankarjev dom LJ, Narodni dom MB, Narodni dom Celje, ...). Ditka glasbo ustvarja skupaj s svojim očetom Gorazdom Čepinom, pianistom, komponistom in pevcem. Zasedba: Ditka- vokal, akustična kitara Gorazd Čepin- klaviature, back-vokal Jan Laužnik- električna kitara, back-vokal Ilj Pušnik- kontrabas David Slatinek- tolkala Feri Lainšček- interpretacija poezije "Glasba mora napolniti dušo, to je njeno bistvo." - Ditka

S tem motom Ditka, pevka, kitaristka in komponistka gradi svojo glasbeno zgodbo. V svet glasbe je vstopila kot majhna deklica. Njen oče Gorazd, profesor glasbe, pianist, komponist, pevec, jo je navdušil nad glasbo in kmalu sta začela skupaj ustvarjati. Zgodba, ki jo pišeta danes je kombinacija uglasbene poezije znanih slovenskih pesnikov (Feri Lainšček, Tone Pavček, Marko Pavček, Ciril Zlobec) in avtorske glasbe v angleškem jeziku. Ne bodi kot drugi je pesem pesnika Ferija Lainščka, ki jo je leta 2012 uglasbil Ditkin oče Gorazd in je med poslušalci postala zelo priljubljena. V sodelovanju z omenjenim pesnikom je izdala dve zgoščenki, Ne bodi kot drugi (2013) in Ne spreminjaj me (2016). Njen aktualni projekt so koncerti uglasbene ljubezenske lirike, ki jih izvaja po prestižnih lokacijah (kulturni domovi, gledališča ...) v družbi Ferija Lainščka in spremljevalne zasedbe, katere član je tudi njen oče Gorazd Čepin. Ditkin mladosten glas, ki je našel tankočuten glasbeni izraz za liriko priljubljenega pesnika, ustvarja posebno literarno-glasbeno doživetje.

Njen namen je ustvarjati kvalitetno glasbo, ki človeka ne pusti ravnodušnega ter delati kontinuirano in na dolgi rok, kar se dobro kaže tudi na podlagi singlov, ki jih redno izdaja. Ditkina avtorska glasba v angleškem jeziku je dobro sprejeta doma in v tujini, kar kažejo tudi uspehi na raznih glasbenih festivalih (UK Songwriting Contest, Unsinged Only (USA) ...). Svoje znanje petja in igranja kitare ves čas nadgrajuje. Trenutno se vokalno izobražuje v BK Vocal studiu v Celju, začela pa je pri prof. Nataši Nahtigal v Domžalah. Zaključeno ima nižjo glasbeno šolo za kitaro ter nekaj let zasebnega učenja instrumenta pri prof. Andreju Ofaku. Ditka se redno udeležuje tudi glasbenih izobraževanj ter seminarjev doma in v tujini (2011- "Jazz kamp Kranj", 2014- Singer/Songwriter Workshop- Yspertal, Avstrija, 2015- "Michaela singt", Dunaj, Avstrija,...).

Glasbeno društvo NOVAGradnikove brigade 255000 Nova Goricahttp://www.gdnova.siE-mail:info@gdnova.siGSM:+386-41-618-373

FACEBOOK- všečkaj nas / like usYOUTUBE- oglej si videe / check our videos

Foto: Glasbeno društvo NOVA

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!