Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

V ponedeljek se odpira letošnji Frankfurt po Frankfurtu

V ponedeljek, 12. novembra ob 10. uri se bo v knjigarni Konzorcij odprla 32. prodajna razstava Frankfurt po Frankfurtu.

Ljubljana, 7. november – Vponedeljek, 12. novembra ob 10. uri se bo v knjigarni Konzorcij odprla 32. prodajna razstava Frankfurt po Frankfurtu. Na ogled bo več kot šest tisoč naslovov najboljših tujih knjig preteklega leta z različnih strokovnih področij ter v zadnjem letu nagrajenih leposlovnih del. Vodilo letošnje razstave in treh spremljevalnih dogodkov je vzgoja v knjigah in vsakdanjem življenju.

Prodajna razstava Frankfurt po Frankfurtu ima tudi v času, ko so tuje knjige hitro in lahko dostopne, pomembno vlogo. Knjigarji, ki s strokovnim pristopom, poznavanjem tuje knjižne produkcije in ob upoštevanju interesov kupcev naredijo selekcijo v množični tuji knjižni ponudbi, ponudijo najbolj kakovosten izbor. Tudi letos bo prodajna razstava Frankfurt po Frankfurtu postavila v ospredje strokovne knjige s področja naravoslovja, družboslovja, humanistike ter umetnosti in v zadnjem letu nagrajena leposlovna dela. S skupno šest tisoč razstavljenimi deli bo zastopanih 260 tujih založnikov iz Anglije, ZDA, Italije, Nemčije, Francije in Španije.

Predstavljeni bodo nagrajenci in finalisti najpomembnejših evropskih literarnih nagrad (Man Booker Prize, Man Booker International Prize, Woman International Prize for Fiction, Prix Goncourt, Premio Planeta, Deutscher Buchpreis, Ruskiy Buker itd.), nagrajenci in nominirance nagrad s področja znanstvene fantastike in drugi odmevnejši leposlovni naslovi v angleškem, francoskem, italijanskem, španskem, nemškem in ruskem jeziku. Razstavljeni bodo tudi romani slovenskih avtorjev, ki so v prevodih izšli pri tujih založbah.

Največ razstavljenih priročnikov bo s področja kulinarike, turistike, osebne rasti in športa svetovno znanih založnikov (Lonely Planet, Insight Guides, Marco Polo, Dorling Kindersley, Penguin, Hardi Grant …). Med strokovnimi knjigami bo največ izpostavljenih s področja naravoslovja in družboslovja, katerih avtorji so vrhunski mednarodni strokovnjaki. Zastopane bodo vse največje svetovne založbe (Taylor & Francis, Wiley, Elsevier, Sage, Eurospan…), založbe najpomembnejših univerz in inštitutov (Oxford University Press, Cambridge UP, MIT, Yale UP, Harvard UP…) ter ozko specializirane založbe (Hart, Kogan page, Jessica Kingsley…).

Tudi za vse, ki jih zanima umetnost (slikarstvo, oblikovanje, arhitektura, film, fotografija, glasba), bo izbira velika. Poudarek bo na knjigah, katerih avtorji so Slovenci in tistih, ki obravnavajo arhitekturo ali umetnost naše dežele.

Vodilo letošnje razstave je vzgoja v knjigah in vsakdanjem življenju, zato bodo v središču knjige, ki tako vzgojiteljem kot staršem pomagajo pri vzgoji otrok. Knjigarna Konzorcij na temo vzgoje organizira tudi tri spremljevalne dogodke, ki bodo v dvorani Toneta Pavčka, v poslovni stavbi Mladinske knjige na Slovenski 29 v Ljubljani:

Torek, 13. 11., ob 18. uriKAKO Z IGRO SPODBUJATI MISELNI RAZVOJ OTROKAPogovor z dr.Rankom Rajovićem, specialistom interne medicine, magistrom nevrofiziologije in od leta 2003 članom odbora za nadarjene otroke pri mednarodni organizaciji Mensa.Sreda, 14. 11., ob 18. uriŠOLA KOT ZRCALO DRUŽBEKaj lahko naredimo starši in kaj lahko prispeva šola?Gostje okrogle mize bodo dr.Zdenka Zalokar Divjak, psihologinja in logoterapevtka, dr.Kristijan Lešnik Musek, psiholog in predavatelj,Melita Demšar Kordeš, ravnateljica Inštituta montessori,Marjan Gorup, ravnatelj OŠ Prežihovega Voranca, dr.Klemen Lah, predavatelj in profesor na waldorfski srednji šoli, avtor učnih gradiv za slovenščino, ki bo pogovor tudi vodil.Četrtek, 15. 11., ob 18. uriPOMEN PISANJA IN BRANJAZ gostjama, doc. dr.Tino Bregant, specialistko pediatrije ter fizikalne in rehabilitacijske medicine, in dr.Sonjo Pečjak, psihologinjo, redno profesorico za pedagoško psihologijo, se bo pogovarjalaRenata Dacinger, urednica oddaje Ugriznimo znanost na RTV SLO.

mojca.hribar@mkz.si

Služba za odnose z javnostmi, T 01 241 3174, M 051 325 811

Mladinska knjiga Založba, d.d., Slovenska 29, 1000 Ljubljana

http://www.mladinska.com/za_medije

http://www.dobrezgodbe.com/

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!