Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

NOVO DOŽIVETJE S ČUDOVITIMI LIPICANCI - POSTANITE ŠEPETALEC KONJEM

Vsako soboto v novembru in decembru bo v Kobilarni Lipica priložnost za stik s čudovitimi belimi lipicanci v novem doživetju Postanite šepetalec konjem. Novo doživetje prvič omogoča vpogled v psihologijo konj in zakulisje prvega stika z lipicanci, še pred začetkom treninga dresurnega jahanja.

Vsako soboto v novembru in decembru bo v Kobilarni Lipica priložnost za stik s čudovitimi belimi lipicanci v novem doživetjuPostanite šepetalec konjem. Novo doživetje prvič omogoča vpogled v psihologijo konj in zakulisje prvega stika z lipicanci, še pred začetkom treninga dresurnega jahanja.

Kobilarna Lipica predstavlja novo priložnost za neposreden stik s čudovitimi belimi lipicanci v novem doživetjuPostanite šepetalec konjem, ki nudi vpogled v psihologijo konj in prvi stik z lipicanci. Obiskovalcem kobilarne bo novo doživetje na voljo vsako soboto v novembru in decembru ob 11. in 14. uri v pokriti jahalnici.

Z novim doživetjem Kobilarna Lipica prvič omogoča vpogled v zakulisje prvega stika z lipicanci, še pred začetkom treninga dresurnega jahanja. Obiskovalci lahko prvič spoznajo konja kot bitje, ki je tisočletja živelo v naravi.

Konji zaznajo, ali smo umirjeni ali vznemirjeni. Ko smo umirjeni in sproščeni, se nam približajo in nam zaupajo, ko smo vznemirjeni, pa se ob nas ne počutijo dobro in se raje oddaljijo. S pozitivno energijo, razumevanjem in spoštovanjem lahko z njimi navežemo prijateljski in partnerski odnos, ki je osnova za trening dresurnega jahanja.

Vsetodoživijo obiskovalci Kobilarne Lipica v novem programuPostanite šepetalec konjem, ki je dobil ime po priljubljenem filmu, predvsem pa je poimenovan v skladu z rdečo nitjo dela s konji v Lipici, katere bistvo je, da komunikacija z lipicanci temelji na zaupanju. V spremstvu strokovnega kadra kobilarne se bodo obiskovalci v maneži preizkusili v neverbalni komunikaciji in postali pravi šepetalci konjem.

Foto: Luka Furlan / Kobilarna Lipica

Več informacij:http://www.lipica.org/si/kaj-poceti/aktivnosti/jahanje/2000

Foto: Luka Furlan / Kobilarna Lipica

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!