Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Slovenski endokrinološki kongres_VABILO na tiskovno konferenco

Združenje endokrinologov Slovenije (ZES) vsaka štiri leta organizira Slovenski kongres endokrinologov z mednarodno udeležbo. Letošnji, šesti zapovrstjo, ki bo potekal od 22. do 24. novembra na Bledu, bo gostil več kot 200 udeležencev iz Slovenije in tujine.

Spoštovani, novinarke in novinarji,

Združenje endokrinologov Slovenije (ZES) vsaka štiri leta organizira Slovenski kongres endokrinologov z mednarodno udeležbo. Letošnji, šesti zapovrstjo, ki bo potekal od 22. do 24. novembra na Bledu, bo gostil več kot 200 udeležencev iz Slovenije in tujine. Ugledni predavatelji in vrhunski strokovnjaki s svojih področij prihajajo iz desetih tujih držav in Slovenije. Novosti in aktualno problematiko s področja endokrinologije, diabetesa in presnovnih bolezni bodo obravnavali endokrinologi, diabetologi, pediatri, onkologi, internisti, ginekologi, družinski zdravniki in nevrologi…

Vabimo vas, da aktualnim dognanjem in trendom, podkrepljenim z najnovejšimi raziskavami s področja endokrinologije in diabetologije, prisluhnete na tiskovni konferenci, ki bo potekalav sredo, 21. novembra, od 9.30 do 10.15 v avli Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

-predsednica Združenja endokrinologov Slovenije in predsednica Organizacijskega odbora 6. SEK,prof. dr. Marija Pfeifer;

- predsednik Programskega odbora 6. SEK,prof. dr. Tomaž Kocjan;

- član Programskega odbora 6. SEK,prof. dr. Tadej Battelino;

- sekretarka Združenja endokrinologov Slovenije in sekretarka Organizacijskega odbora 6. SEK,prof. dr. Vilma Urbančič Rovan.

*Kratek povzetek tem kongresa:

Kateri so dejavniki tveganja in kakšne so nove možnosti zdravljenja nealkoholne zamaščenosti jeter – zaplet sladkorne bolezni tipa 2 - povzročiteljice jetrne ciroze?Kako pravočasno prepoznati in preprečiti prizadetost ledvic zaradi sladkorne bolezni?Do česa lahko pripelje čezmerno delovanje ščitnice?Nova dognanja: genetske motnje lahko povzročajo pojavljanje hipofiznih tumorjev v družinah, včasih skupaj z drugimi boleznimi…Kdaj je uporaba testosterona zdravljenje in kdaj zloraba?Odkritje novih dejavnikov, ki povzročajo ali poslabšujejo sindrom policističnih jajčnikov.Je dolgotrajno zdravljenja osteoporoze z zdravili nevarnost ali dobrobit?

Razširjen povzetek tem je v priloženi priponki.

Prosim za najavo vaše udeležbe na naslovbetka@bpr.si

P.s:

Željo po podrobnejšem spremljanju posameznihtemna kongresu (22.-24.11.) in spoznavanju uglednihpredavateljevod blizu, sporočite na mail:betka@bpr.si.

S spoštovanjem,

Betka Šuhel Mikolič

E:betka@bpr.si

T: 041 654 632

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!