Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

SLADKI TRENUTKI NA EUROPARKOVEM FESTIVALU MEDU

Ste vedeli, da eden od prvih dokazov o nabiranju medu sega več tisoč let nazaj? Prastara risba na skali v Pajkovi jami v španski Valenciji prikazuje človeka, ki ropa čebelje gnezdo.

Ste vedeli, da eden od prvih dokazov o nabiranju medu sega več tisoč let nazaj? Prastara risba na skali v Pajkovi jami v španski Valenciji prikazuje človeka, ki ropa čebelje gnezdo. Še danes je med eno od pomembnih živil, ki ima številne pozitivne učinke na zdravje in dobro počutje. Te so pretekla dva dneva, vponedeljekintorek, 12. in 13. novembra, v mariborskem Europarku predstavljali čebelarji, ki pridelujejo slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, Čebelarska zveza društev Maribor, Zadruga za razvoj čebelarstva in Čebelarska zveza Slovenije.

Že 8. festival medu

Obiskovalci so si lahko naže tradicionalnem 8. Europarkovem festivalu medu, ki je potekal v znak podporeDnevu slovenske hrane,med drugim ogledali razstavo čebelarskega orodja in panjskih končnic, ki so jih narisali mariborski osnovnošolci, okusili odličen domači med, medenjake in druge medene dobrote ter spoznali penečo medico – penino, ki so jo izumili prav podravski čebelarji. Potekale so tudi ustvarjalne delavnice, na katerih so otroci v znamenju prvega svetovnega dneva čebel izdelovali kranjsko sivko, slovensko avtohtono čebelo. Družbo je obiskovalcem delala tudi letošnja medena kraljica.

Podpis fotografij:

FOTO 1: Medeno druženje v največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije

FOTO 2: Europarkov festival medu

FOTO 3: Na Europarkovem festivalu medu je bila tudi letošnja medena kraljica

FOTO 4: Najmlajši so iz različnih materialov izdelovali kranjsko sivko, slovensko avtohtono čebelo

Avtor fotografij je Bojan Mihalič.

Želim vam lep in uspešen dan,

Tjaša

TJAŠA TONI SKUBIC

svetovalka

Foto: Bojan Mihalič

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!