Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

KATALENA: Človek ni zver

Četrtek, 22. november 2018, ob 20.15 uri Kulturni dom Nova Gorica

V četrtek, 22. novembra 2018 vabimo na koncert skupine Katalena. Po dolgih letih se skupina vrača v Kulturni dom Nova Gorica, kjer bo predstavila zadnji album Človek ni zver, ki je izšel letošnjo pomlad. Album o vojni kot absurdu lahko na prodajnih policah od oktobra dobimo tudi v obliki gramofonske plošče. Redna cena vstopnic je 18 €, do petka, 16. novembra 2018 pa je le te mogoče kupiti v predprodaji po ceni 15 €. Vabljeni!

Če govorimo o stapljanju glasbene dediščine z govorico popularne glasbe, je Katalena tista skupina, ki vedno neustrašno premika meje ljudskega – tudi tako, da ga zgrabi za ovratnik in si ga s svojskimi interpretacijami kratko malo prisvoji. Šesterica glasbenikov, pevka Vesna Zornik, klaviaturistka Polona Janežič, kitarist Boštjan Narat, basovski kitarist Tibor Mihelič Syed, bobnar in tolkalec Robert Rebolj in pevec ter multiinstrumentalist Boštjan Gombač, v nespremenjeni zasedbi deluje od julija 2001. Od takrat je s prodornimi studijskimi albumi in z izstopajočimi koncerti poslušalce vedno znova očarala s svojstvenimi glasbenimi popotovanji, ki so si bila med seboj precej različna. Poleg vseh pomembnejših festivalskih, koncertnih in klubskih odrov, na katerih je nastopila v domovini, je skupina redno prisotna tudi v tujini.

Različnost njenih glasbenih popotovanj potrjuje tudi preskok med predzadnjim albumom Enci benci Katalenci (2015) in zadnjim, ki se po besedah Katalene: "…napaja pri dediščini slovenskih ljudskih pesmi z vojaško tematiko. Že bežen vpogled v to zapuščino razkrije njeno tipično in bistveno potezo: gre za pesmi, ki jim praviloma manjka duha heroizma in ki raje kot junaštva opisujejo stisko ter strah mladega človeka….". Z izbrano tematiko se skupina osredotoča na dediščino slovenskih ljudskih pesmi z vojaško tematiko, na uglasbitve poezije Iva Brnčića ter na avtorske skladbe, ki vsebinsko in oblikovno sledijo tradiciji Katalene. Pri tem pesmi raje kot junaštva opisujejo stisko in strah ter bolečino mladega človeka. Človek ni zver je namreč album o vojni kot absurdu. Produkcija albuma z enajstimi skladbami je delo Chrisa Eckmana, legende ameriškega alternativnega rocka in gonilnega kolesa ene najboljših etnoglasbenih založb (Glitterbeat) na svetu.

Vstopnina:

15 € - predprodaja vstopnic do petka, 16. novembra 2018,

18 € - redna cena vstopnic od 17. novembra 2018 dalje.

Na razpolago ostajamo za morebitne dodatne informacije in fotografije koncerta.

V naprej se vam zahvaljujemo za najavo dogodka v vašem mediju.

Foto: Luka Kaše

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!