Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na osrednjo prireditev ob dnevu splošnih knjižnic

Grosuplje, 12. novembra, 2018: Združenje splošnih knjižnic napoveduje Dan splošnih knjižnic, ki bo s praznovanjem branja in druženja v knjižnicah povezal vse splošne knjižnice po Sloveniji.

Grosuplje, 12. novembra, 2018: Združenje splošnih knjižnic napoveduje Dan splošnih knjižnic, ki bo s praznovanjem branja in druženja v knjižnicah povezal vse splošne knjižnice po Sloveniji.

Splošne knjižnice drugo leto zapored praznujemo teden splošnih knjižnic po vsej Sloveniji. Od 19. do 23. novembra bo po vseh oseminpetdesetih splošnih knjižnicah potekalo bogato dogajanje za vse generacije pod enakimi naslovi, vendar v vsaki knjižnici posebno in edinstveno.

Dobimo se v knjižnici v ponedeljek, 19.11 z literati in interpreti iz domačega okolja.

Dan splošnih knjižnic v torek, 20.11., ki ga bo vsaka knjižnica obeležila po svoje, in bo osrednja prireditev na nacionalnem nivoju v Knjižnici Antona Tomaža Linharta Radovljica.

Evropsko leto kulturne dediščine v sredo, 21.11., ko knjižnice predstavljajo zgodovino svojega okolja.

Moja knjižnica praznuje v četrtek, 22.11 z gosti ali pa na kak drug poseben način.

Dan modrih knjig v petek, 23.11. ko bodo knjižnice hudomušno predstavljale knjige, ki so modre barve ali pa je modra njihova vsebina

Osrednji nacionalni dogodek na dan splošnih knjižnic, bo potekal v torek, 20. novembra 2018, ob 11. uri v Knjižnici Antona Linharta Radovljica. Na ta dan bomo podelili nagrade Združenja splošnih knjižnic za najboljše projekte v splošnih knjižnicah.

Veseli bomo vašega obiska in najave v vašem mediju!

Knjižnice obišče na leto več kot 10 milijonov obiskovalcev, ki razpolagajo z 12 milijoni enot gradiva. Jürgen Boos, direktor frankfurtskega knjižnega sejma je ob odločitvi, da bo Slovenija leta 2022 častna gostja sejma, poudaril, da v Sloveniji posebej navdušuje dobro delujoč sistem splošnih knjižnic in da je z njjm za distribucijo knjig dobro poskrbljeno. Teden knjižnic je priložnost, da se uporabniki knjižnic še bolj vključijo v programe, ki jih knjižnice ponujajo. Knjižnice so s svojimi storitvami in prostori najbolj dostopne kulturne institucije v Sloveniji in gojijo vrednote, ki jih sodobna družba potrebuje.

Z veseljem vas pričakujemo,

Vesna Horžen, predsednica Združenja splošnih knjižnic Slovenije

Vljudno prosimo, da vašo prisotnost sporočite na elektronski naslov maja.recnik@mojekomuniciranje.si ali telefon: 041 789 293. Izjave z govorci bodo možne po zaključku uradnega dela prireditve.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!