Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

KINO NOVA GORICA: najava filmskih projekcij v obdobju 20.-27. 11.

V Kulturnem domu Nova Gorica v tem tednu pripravljamo naslednje filmske projekcije

Spoštovani!

V Kulturnem domu Nova Gorica v tem tednu pripravljamo naslednje filmske projekcije

Torek, 20. 11.2018

ob 19.00: Kratki animirani filmi iz zbirke Ars Electronica Animation Festival 2017

Pixxelpoint 2018

Petek, 23. 11. 2018

ob 18.00: GAJIN SVET, r. Peter Bratuša (Slovenija, 2018) 8+

Filmski vrtiljak

ob 20.15: VSI VEJO, r. Asghar Farhadi (Francija, Italija, Španija, 2018)

Filmsko gledališče – petek in izven

Torek, 27. 11. 2018

ob 20.15: VSI VEJO, r. Asghar Farhadi (Francija, Italija, Španija, 2018)

Filmsko gledališče – torek in izven

Gajin svet (Gajin svet, Slovenija, 2018, 100 min.) 8+

Režija: Peter Bratuša

Scenarij: Peter Bratuša, Špela Levičnik Oblak, Jure Karas

Fotografija: Mirko Pivčević

Glasba: Sebastijan Duh

Producent: Tilen Ravnikar

Produkcija: Felina Films, RTV Slovenija

Igrajo: Tara Milharčič, Neža Smolinsky, Anže Gorenc, Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Primož Pirnat, Lotos Vincenc Šparovec, Miha Brajnik, Nataša Barbara Gračner, Jana Zupančič, Judita Zidar, Manca Dorrer, Katja Ogrin, Štefan Kušar, Jernej Tozon, Gitica Jakopin, Žak Župan Galunič, Erik Fevžer Maksimovič, Jan Gaberšek, Nejc Lukežič

Distribucija: Karantanija Cinemas

Zgodba

Gaja je kot Pika Nogavička sodobnega časa – pogumna, neposredna, odločna, iskrena in srčna deklica, ki stvari rada vzame v svoje roke in se ne ustraši nobenih preprek. Živi skupaj z očetom Petrom in štirinajstletno sestro Teo. Njena mama Nina pa se pridruži organizaciji Zdravniki brez meja v Liberiji. Ker so v družini tako rekoč čez noč ostali samo trije člani, se skušajo znova postaviti na noge in ujeti ritem vsakdanjega življenja. Gaja vadi saksofon in se zelo dobro razume s svojo učiteljico saksofona Emo. Rada se druži s svojim najboljšim prijateljem Maticem, ki je sicer računalniški genij, a je hkrati tudi večna žrtev svojih močnejših sošolcev. Gaje seveda nič ne ustavi, da mu ne bi stala ob strani na vsakem koraku. Skupaj med drugim izpilita tudi načrt, kako rešiti sestro Teo in njeno prijateljico Dašo, ki sta zaradi svojih naivnih najstniških glav zabredli v svet spletnih nevarnosti.

Vsi vejo (Todos lo saben, Francija, Italija, Španija, 2018, barvni, 132 min.)

Režija: Asghar Farhadi

Scenarij: Asghar Farhadi

Fotografija: José Luis Alcaine

Glasba: Javier Limón

Montaža: Hayedeh Safiyari

Igrajo: Penélope Cruz (Laura), Javier Bardem (Paco), Ricardo Darín (Alejandro), Eduard Fernández (Fernando), Bárbara Lennie (Bea), Inma Cuesta (Ana), Elvira Mínguez (Mariana), Ramón Barea (Antonio), Carla Campra (Irene)

Produkcija: Memento Films Production, Morena Films, Lucky Red

Festivali, nagrade: Cannes 2018: otvoritveni film festivala; Karlovi Vari 2018; München 2018; Melbourne 2018; Sarajevo 2018; Toronto 2018

Povprečna ocena občinstva: 4,5

Povprečna ocena kritike: 5

Distribucija: FIVIA – Vojnik

Zgodba

Laura se po 14 letih iz Buenos Airesa, kjer si je z možem Alejandrom ustvarila družino, vrne v domačo vas blizu Madrida, da bi se udeležila sestrine poroke. Snidenje je nadvse prisrčno, a hkrati zamaje temelje njenega življenja. Znova se namreč sreča s svojo staro ljubeznijo, Pacom, ki je zdaj poročen z učiteljico Beo. Ko ugrabijo Laurino najstniško hčerko Irene, njej pa zabičajo, da o tem pod nobenim pogojem ne sme obvestiti policije, se ji prične družina zaradi njenega pristanka na pogoje ugrabiteljev zoperstavljati. Alejandro ne zmore samo nemočno čakati, zato se odloči, da bo priletel iz Argentine in se ji pridružil. Medtem se v Španiji celotna situacija prične še dodatno zapletati, saj se ugrabitvi pridružijo še zemljiški spori in stare družinske zamere. Po pomoč se družina zateče k znancu, upokojenemu policistu, a pri tem še sluti ne, da bo njegova preiskava na dan privlekla tudi številne neprijetne družinske skrivnosti.

Mateja Poljšak Furlan

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!