Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

GEFCO s partnerjema Actility in Wakeo razvija nove rešitve za spremljanje in sledenje za stojala za prevoz in manipulacijo motornih koles

GEFCO s sodelovanjem s podjetjema Actility in Wakeo zagotavlja inovativno in prilagojeno rešitev za racionalizacijo procesov upravljanja s stojali za prevoz in manipulacijo dvokolesnikov v Evropi, kar bo okrepilo vodilni položaj Skupine na področju avtomobilske logistike.

GEFCO s sodelovanjem s podjetjema Actility in Wakeo zagotavlja inovativno in prilagojeno rešitev za racionalizacijo procesov upravljanja s stojali za prevoz in manipulacijo dvokolesnikov v Evropi, kar bo okrepilo vodilni položaj Skupine na področju avtomobilske logistike. Najnovejši razvoj je edinstvena dodana vrednost za kupca, rezultat inovativne strategije GEFCA, ki je lani pripeljala do novega ključnega partnerstva s pospeševalnikom Techstars.

Inovativna, prilagojena rešitev prinaša kupcem dodano vrednost

Ko motorna kolesa zapustijo tovarno seshranjujejo in prevažajo na stojalih namenjenihza prevoz in manipulacijo dvokolesnikov.Pomanjkanje stojal za prevoz in manipulacijodvokolesnikov povzroča dodatne stroške inprobleme pri upravljanju proizvodnje. Stojalomni lahko slediti in so včasih ukradena ali seizgubijo. Vsetozmanjšuje kapaciteteproizvajalcev, povzroča dodatne stroške inzamude pri dostavi. GEFCO je razvil edinstveno, prilagojeno rešitev za reševanje operativnih problemov inracionalizacijo procesov upravljanja stojal za prevoz v Evropi, v partnerstvu s podjetjema Actility, vodilnimponudnikom rešitev LoRaWAN in podjetjem Wakeo, ponudnikom platforme za sledljivost v realnem času.

Actility je vodilno podjetje na področju LoRaWAN storitev.LoRaWAN je brezžični protokol nizke moči za širokopasovna omrežja, ki omogoča, da naprave komunicirajo z aplikacijami IoT prek brezžičnih povezav z dolgim dosegom (do 15 kilometrov) in podaljšano življenjsko dobo baterije. Actility ima več kot 50 javnih ponudnikov LoRaWAN storitev v več kot 30 državah, skupaj z upravljavsko mrežo podjetij za namenske vertikalne rešitve IoT. Actility omogoča tudi geolokacijske rešitve za več držav prek LoRaWAN roaming središča, hčerinska družba Abeeway pa zagotavlja sledilce z nizko močjo in posledično dolgo življenjsko dobo.

Wakeo ponuja platformo SaaS, ki omogoča prikaz v realnem času v B2B večmodalnih transportnih tokovih.Programska oprema združuje podatke o ponudnikih prevoznih storitev in zagotavlja kakovost podatkov tako, da jih obogati z neodvisnimi informacijami (IoT podatki partnerjev strojne opreme, AIS in satelitski podatki). Wakeo z uporabo lastnih algoritmov napoveduje čas prihoda in pošlje vnaprejšnja opozorila, kar operativnim ekipam omogoča, da predvidijo zamude.

Kolektivna inteligentna rešitev, ki zadovoljuje potrebe kupcev

Pametni sledilci, nameščeni na stojalih za prevoz in manipulacijo dvokolesnikov, pozicijo določijo do treh metrov natančno. Sledilci, ki jih zagotavlja podjetje Actility, so posebni tudi po tem, da ima baterija življenjsko dobo več kot sedem let. Podatki o sledenju se zbirajo prek omrežij LoRaWAN in se analizirajo na platformi Wakeo, ki v realnem času posodablja predvideni čas prihoda motorjev k prodajalcu. Platforma prav tako omogoča uporabniku, da poišče stojala in prikaže, če in kdaj so bili odloženi. Operativnim ekipam se pošljejo avtomatizirana opozorila o zamudah. Zahvaljujoč temu sistemu lahko proizvajalci motornih koles sledijo začetnemu prevoznemu načrtu, medtem ko so obveščeni o morebitnih zamudah pri dostavi in povratku stojal za prevoz in manipulacijo dvokolesnikov.

"Vključevanje teh dveh inovativnih rešitev bo strankam GEFCA omogočilo celovit pregled njihovih tokov. Prednost za stranko so ažurne, predvidljive, stroškovno in energetsko učinkovite ter trajnostne rešitve za upravljanje z logističnimi viri in zapletenimi dobavnimi verigami.Topotrjuje učinkovitost naše inovacijske strategije in dodano vrednost, ki jo naše partnerstvo s pospeševalnikom Techstars lahko prinese našim strankam", komentira Emmanuel Cheremetinski, GEFCO, izvršni podpredsednik kopenskega prometa.

Lani je Skupina GEFCO vzpostavila ključno partnerstvo s pospeševalnikom Techstars, kot del svoje inovacijske strategije za raziskovanje in izume na novih poslovnih področij. Omenjena strategija ima tri prednostne naloge: odkrivanje novih idej in priložnosti s skupinama Innovation Watch in Business Intelligence, testiranje novih idej, ki jih predlagajo notranje ekipe iz Inovacijske tovarne GEFCO in vlaganje v posebne projekte s financiranjem inovacij.

O ACTILITY

Actility povezuje internet stvari (IoT) v industriji. Naša povezovalna platforma IoT, orodja in hitro rastoči ekosistem omogočajo našim strankam, da ustvarijo IoT rešitve, ki spreminjajo poslovanje, industrije in procese. Platforma ThingPark LPWA povezuje senzorje, ki zbirajo podatke za aplikacije v oblaku v katerikoli velikosti, iz globalnih ali nacionalnih omrežij, za zagotovitev podjetniških rešitev na kraju samem, upravljanja naprav, tokov podatkov in monetizacijo. Naše aplikacije z dodano vrednostjo in poslovne storitve omogočajo gostovanje, posodobitve programske opreme, geolokacijo in pametno omrežje. Actility je v središču uspešnega ekosistema strank, povezuje rešitve partnerjev, podpira razvijalce in proizvajalce naprav, ki pripravljajo svoje LPWA (omrežja z nizko porabo in velikim dosegom) izdelke za trg in ustvarja trg e-trgovine z zagotavljanjem globalne distribucije ponudnikom rešitev. Actility, katerega soustanovitelj je LoRa Alliance še naprej pionirsko razvija tehnologijo LPWA omrežij. Več informacijhttps://www.actility.com.O WAKEOWakeo spreminja dobavno verigo iz tiste, ki se le odziva do take, ki situacije predvidi vnaprej. Platforma SaaS prinaša vidnost v realnem času v multimodalnih transportnih tokovih B2B podjetij (morski, zračni in cestni promet). Rešitev, ki temelji na znanosti uporabe podatkov, pomaga špediterjem in prevoznikom optimizirati operacije dobavne verige in izboljšuje uporabniško izkušnjo. Interoperabilna in agnostična platforma zbira in uporablja podatke iz različnih virov in zagotavlja predvidljivo sledenje, ki temelji na algoritmih strojnega učenja. Wakeo spada med Top 10 start-upe s področja mobilnosti v Evropi in je član pospeševalnika Techstars Pariz in SAP.iO Paris Foundry. Njihovi večji naročniki so Air Liquide, Faurecia, Gefco in Chryso. Več informacijwww.wakeo.com.SKUPINA GEFCOV Skupini GEFCO verjamemo, da je dolgotrajno sodelovanje s partnerji ključnega pomena za skupno rast. Na podlagi 69 let strokovnega znanja načrtujemo in uvajamo pametne in prilagodljive rešitve za dobaviteljske verige v več kot 10 industrijskih sektorjih. Danes je Skupina GEFCO vodilno evropsko podjetje na področju avtomobilske logistike in med top 10 globalnimi partnerji v multimodalnih rešitvah dobaviteljske verige. Skupina je prisotna v 47 državah, vključuje več kot 300 destinacij v svoji mreži in zaposluje 13.000 ljudi po vsem svetu. Skupina GEFCO je leta 2017 ustvarila 4.4 milijarde EUR prihodkov.(www.gefco.si).

PRENESI PRIPONKOSTIKI ZA MEDIJEMag. Vasja KošutaGEFCO, sales and markering managerSuspendisse lectusT:05 66 38 781; M:051 62 14 04vasja.kosuta@gefco.netTomaž Mihelin RitlopSPEM Komunikacije za GEFCOT:02 228 44 34; M: 041 737 087tomaz.ritlop@spem.siElena SlobodianGEFCO, M&C CoordinatorCentral Europe - Balkans - Middle EastT:+40 (21) 300 88 86; M:+40 (0)745 51 90 17olena.slobodyan@gefco.net

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!