Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Minister Počivalšek na poti v Nemčijo

Ljubljana, 21. novembra 2018 – Minister Zdravko Počivalšek se jutri skupaj s slovensko delegacijo odpravlja na dvodnevni obisk v Nemčijo.

Ljubljana, 21. novembra 2018 – Minister Zdravko Počivalšek se jutri skupaj s slovensko delegacijo odpravlja na dvodnevni obisk v Nemčijo.

Nemčija je v vrhu pomembnih trgovinskih partnerjev Slovenije. Leto 2017 je bilo rekordno, saj smo ustvarili 1 milijardo trgovinskega presežka.

V luči gospodarskega sodelovanja se bo minister Počivalšek v četrtek, 22. novembra 2018 v Berlinu srečal s Petrom Altmaierjem, nemškim ministrom za gospodarstvo in energijo. Pogovor bo tekel digitalizaciji poslovanja podjetij, avtomobilski industriji, potencialnih investicijah in tudi o “trojki predsedstev”, kjer gre za trojke držav članic, ki predsedujejo Svetu Evropske Unije. Naš trojček sestavljata še Nemčija in Portugalska.

Nato se bo minister srečal še z Bernhardom Mattesom, predsednikom Nemškega združenja avtomobilske industrije VDA. Predviden je tudi obisk slovenskega veleposlaništva v Berlinu.

V petek, 23. novembra 2018 se bo delegacija odpravila v Hannover, kjer bo na sedežu podjetja Tüv Nord, potekala slovestna otvoritev častnega konzulata Republike Slovenije v Spodnji Saški. V sklopu otvoritve se bo minister Počivalšek srečal tudi s častnim konzulom dr. Dirkom Stenkampom in državnim sekretarjem spodnje Saške, Stefanom Muhlerjem.

Predstavnica za stike z javnostjo v Nemčiji: Karin Jurman Marn (031 783 840).

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!