Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Prizma optimizma v Novi Gorici

Ob obletnici razvedrilne radijske oddaje Prizma optimizma, ki po Sloveniji potuje že 40 let, njeni ustvarjalci 1. decembra 2018 vabijo v Novo Gorico, kjer bodo nastopili: Big band RTV Slovenija z dirigentom Tadejem Tomšičem, vrhunska džezovska vokalistka Nina Strnad in Andraž Gartner - Canegatto, prejemnik nagrade za najbolj obetavnega avtorja in izvajalca na Popevki 2018 za pesem Samo mirno, samo dalje.

V soboto, 1. decembra, ob 20. uri22. november 2018 ob 10:36Nova Gorica - MMC RTV SLO

Ob obletnici razvedrilne radijske oddaje Prizma optimizma, ki po Sloveniji potuje že 40 let, njeni ustvarjalci 1. decembra 2018 vabijo v Novo Gorico, kjer bodo nastopili: Big band RTV Slovenija z dirigentom Tadejem Tomšičem,vrhunska džezovska vokalistkaNina StrnadinAndraž Gartner - Canegatto, prejemniknagrade za najbolj obetavnega avtorja in izvajalca na Popevki 2018 za pesem Samo mirno, samo dalje.

Razvedrilna oddaja1. programa Radia SlovenijaPrizma optimizma je pred štirimi desetletji nastala kot studijska oddaja. Njej idejni oče je bil nekdanji urednik radijskega kulturno-zabavnega programaVili Vodopivec, ki je tudi boter njenega imena. Prvi režiser oddaje je bilGrega Tozon, vodil pa jo je takrat že upokojeni profesor matematike in pisec šaljivih prispevkov v tedniku Pavliha in pod psevdonimom Osat tudi v Nedeljskem dnevniku —Viktor Plemelj.

Uredniki in voditelji oddaje so se menjavali, oddaja pa je "preživela". Zadnjih nekaj let za njeno glasbeno podobo skrbiBig band RTV Slovenijaz instrumentalnimi solisti in vodilnimi slovenskimi vokalisti. Njen govorni del oblikujejo sodelavci kultne satirične oddaje Radio Ga-ga. Tokrat bodo na odru Kulturnega doma v Novi Gorici:Sašo Hribar,Jure MastnakinAleksander Pozvek.

Ob 40-letnici Prizme optimizma so ustvarjalci letos pripravili oddaje v koprskem gledališču, v Domu kulture v Velenju in v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, serijo pa zaključujemo vsoboto, 1. decembra, ob 20. uri v Kulturnem domu v Novi GoriciKot običajno bomo oddajo neposredno prenašali na 1. programu Radia Slovenija ob20 uri.Oddajo vodiMilan Krapež.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija

SOJ RTV SLO/Žiga Culiberg, Ciril Jazbec, Adrian Pregelj

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!