Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

25 let Skupine Perspektiva – 25.000 evrov za Splošno bolnišnico Novo mesto

Nova pridobitev bolnišnice bo laserski aparat za drobljenje konkrementov v sečilih

Skupina Perspektiva praznuje 25-letnico ustanovitve. Ob tej priložnosti so namesto internega praznovanja namenili 25.000 evrov Splošni bolnišnici Novo mesto za nakup laserskega aparata za drobljenje konkrementov v sečilih. S tem so tudi podprli gibanje "movember", ki osvešča moške v boju proti raku prostate.

Začetki Skupine Perspektiva segajo v leto 1993, ko sta Vesna in Dari Južna v Metliki ustanovila prvo podjetje, kasneje bolj poznano borzno posredniško hišo Perspektiva. Danes Skupino Perspektiva sestavljajo uspešna podjetja različnih dejavnosti, večina njih pa ima sedež v dolenjski prestolnici oz. na Dolenjskem: največje slovensko gradbeno podjetje CGP, ki zagotavlja celovite in visoko kakovostne storitve na področju nizkih in visokih gradenj, vzdrževanja cestnega omrežja in vodotokov ter proizvodnje gradbenega materiala in izdelkov; globalno uveljavljeno podjetje Lisca, prepoznano po perilu, kopalkah, spalnem programu in oblačilih za prosti čas; Hidrotehnik, podjetje za izvajanje gospodarske javne službe s področja vodarstva, nizkih gradenj ter proizvodnje betona ; ter Tiskarna Novo mesto, ena vodilnih tiskarn za potrebe farmacevtske in kozmetične industrije v Sloveniji.

Podjetja Skupine Perspektiva zagotavljajo delo 1.600 zaposlenim, konsolidirani prihodki Skupine za leto 2017 so znašali 210 mio evrov. Za letos pa načrtujejo 5-odstotno rast prihodkov.

Donacija ob spoštljivem jubileju, namenjena Splošni bolnišnici Novo mesto, je odziv Skupine Perspektiva na potrebe lokalnega in regionalnega okolja Dolenjske, ki vključuje kar 132.000 prebivalcev petih dolenjskih občin novomeške, črnomaljske, metliške, trebanjske in delno krške. Nov laserski aparat za drobljenje kamnov v sečilih bo velika pridobitev za občane z urološkimi težavami, saj predstavlja pomembno podporo zdravnikom specialistom v bolnišnici pri izvajanju kakovostne, dostopne in varne zdravstvene oskrbe prebivalstva s področja urologije.

Za donacijo sta se Skupini Perspektiva v imenu osebja bolnišnice in pacientov zahvalila direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto doc. dr. Milena Kramar Zupan in dr. Primož Tršinar, specialist urolog.

Več informacij: kamien.komunikacije@siol.net

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!