Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

EKSKLUZIVNA PREDPREMIERA PRVE DOMAČE SERIJE HBO EUROPE PRODUKCIJE „USPEH“

Pretekli konec tedna se je v Zagrebu odvila ekskluzivna predpremiera dolgo pričakovane prve serije HBO Europe produkcije v naši regiji z naslovom „USPEH“.

SPOROČILO ZA MEDIJE

EKSKLUZIVNA PREDPREMIERA PRVE DOMAČESERIJE

HBO EUROPE PRODUKCIJE

„USPEH“

V REŽIJI OSKARJEVCADANISA TANOVIĆA

Ljubljana, 26.november 2018

Pretekli konec tedna se je v Zagrebu odvila ekskluzivna predpremiera dolgo pričakovane prve serije HBO Europe produkcije v naši regiji z naslovom „USPEH“.

Po rdeči preprogi gala dogodka so se sprehodila znana imena iz regije:Marija Škaričić, Uliks Fehmiu, Iva Mihalić, Toni Gojanović,Tara Thaller,Goran Navojec, Ivana Roščić, Mislav Čavajda, Miran Kurspahić, Barbara Vicković,Zrinka Cvitešić, Ella Dvornik, Ida Prester, Gina Victoria Damjanić, Antonija Stupar Jurkin, RitaRumorain mnogi drugi.

Serija bo gledalcem dostopna od 6. januarja 2019 prekoHBO GOin na televizijskem kanaluHBOv državah regije: v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Dostopna pa bo tudi gledalcem širom Srednje Evrope, Skandinavije in Španije.

Pod scenarij serije "Uspeh", v šestih epizodah, se podpisuje Marjan Alčevski, eden od zmagovalcev HBO AdriaFirst Draftnatečaja. Režisersko taktirko pa je prevzel z oskrajem nagrajeni Danis Tanović."Serija Uspeh je nova stran v mojem profesionalnem življenju in neizmerno sem užival na snemanjih.Topriložnost želim izkoristiti in se zahvaliti odlični ekipi in igralcem, ki so sodelovali na tem projektu. Serija temelji na njihovem trdem delu, neizmernem talentu in predanosti,"je pred premiero povedal režiser Tanović.

„Uspeh“ je večslojna drama, ki se osredotoča na močne like. Tri popolne neznance bo povezalo nesrečno zaporedje dogodkov, ko poskušajo pomagati žrtvi nasilja. Medtem, ko se posledice njihovih dejanj začnejo odražati na vseh področjih njihovih življenj, se liki različnega porekla odločijo ponovno vzpostaviti nadzor nad svojimi življenji.Toje grenka oda mestu Zagreb, ki skozi zgodbe navadnih ljudi, ki jih je današnja družba potisnila preko roba, prinaša mračen vpogled v različne strukture omenjene družbe. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je „Uspeh“ zelo zagrebška serija, je v resnici univerzalna, večslojna zgodba, v kateri skozi ljubezen, delo, družino, predanost, negotovost in zločin raziskujemo trenutno prevladujočeobčutke frustracije, nemoči in pasivnosti v vsakdanjem življenju navadnega človeka v regiji in širše.

Izvršna producenta serije sta Steve Matthews in Johnathan Young (HBO Europe), producenti so Ana Balentović (HBO Adria), Nebojša Taraba in Miodrag Sila (Drugi Plan), nadzornica produkcije pa je Emma Turner.

V glavnih vlogah so zaigrali:Iva Mihalić,Uliks Fehmiu, Tara Thaller,Toni GojanovićiMarija Škaričić. V seriji pa ima vidno in pomembno vlogo tudi slovenski igralecBorut Veselko.

V ostalih vlogah:Goran Bogdan, Goran Navojec, Ivana Roščić, Leon Lučev,Mislav Čavajda, Nikša Butijer, Bojan Navojec, Jasna Žalica, Barbara Vicković, Miran Kurspahić, Tihana Lazović, Vilim Matula, Đorđe Kukuljica, Diana Vidušin, Filip Mayer, Damir Poljičak, Tena Gajski, Mladen Kovačić, Pavle Matuško, Matija Kačan i mnogi drugi.

Brigita Bračko

HBO Adria d.o.o.

Tel. +385 1 6681591

Fax: +385 1 6681592

Klara Vragolov klara.vragolov@hbo.com

www.hbo.hr

Foto: HBO

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!