Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Tiskovna konferenca: Koliko Slovenija zaostaja na področju e-izobraževanja v svetu

E-izobraževanje je danes v svetu prepoznano kot kakovosten način izobraževanja, ki odpira izobraževalne priložnosti vsem skupinam prebivalstva in spodbuja razvoj znanj in spretnosti, ki so bistvene za obstoj in razvoj digitalne družbe. V ospredju ciljev e-izobraževanja so ustvarjenje znanja s kritičnim razmišljanjem, povezovanjem in sodelovanjem, reševanjem problemov ter ustvarjanje in odprta uporaba digitalnih vsebin.

Spoštovani uredniki in novinarji,

E-izobraževanje je danes v svetu prepoznano kot kakovosten način izobraževanja, ki odpira izobraževalne priložnosti vsem skupinam prebivalstva in spodbuja razvoj znanj in spretnosti, ki so bistvene za obstoj in razvoj digitalne družbe. V ospredju ciljev

e-izobraževanja so ustvarjenje znanja s kritičnim razmišljanjem, povezovanjem in sodelovanjem, reševanjem problemov ter ustvarjanje in odprta uporaba digitalnih vsebin.

Na zaskrbljujočezaostajanje Slovenije na področju e-izobraževanja, posebej v visokošolskem sektorju, opozarjajo mednarodne in domačeraziskave. Nekateri odlični dosežki, kot je na primer izvajanje online študija naDOBA Fakultetiz mednarodno akreditacijo in svetovno sprejeta iniciativaInštituta Jožef Štefano prosto dostopnih izobraževalnih virih so za preboj e-izobraževanja v Sloveniji premalo.

Vabimo vas na tiskovno konferenco z naslovomKoliko Slovenija zaostaja na področju e-izobraževanja v svetu, na kateri bomo predstavili:

·Rezultate raziskave o e-izobraževanju v Sloveniji

odr. Lea Bregar, visokošolska učiteljica na DOBA Fakulteti

·Pomen odprtega izobraževanja za razvoj slovenskega visokega šolstva

omag. Mitja Jermol, nosilec UNESCO katedre na Inštitutu Jožef Štefan

Tiskovna konferenca bo

v sredo, 28. novembra 2018, s pričetkom ob 11. uri

na sedežu DOBA Fakultete Maribor,

Prešernova ulica 1, Maribor, I. nadstropje

Veselimo sesrečanja z vami.

Polona

DOBA Fakulteta Maribor je sodoben samostojni visokošolski zavod, ustanovljen leta 2003. Modernost in odličnost fakultete temeljita na novih vsebinskih elementih, kot so inovativnost, trajnostni razvoj ter uporabna, sodobna in praktična znanja. DOBIN model online študija je tudi edini mednarodno akreditiran online študij v jugovzhodni Evropi, ki se lahko pohvali s kar dvema mednarodnima akreditacijama kakovosti online študija. Študentje lahko izbirajo med štirimi akreditiranimi visokošolskimi dodiplomskimi in štirimi magistrskimi programi ter doktorskim programom. Programe izvajajo v štirih jezikih. Letno na DOBA Fakulteti študira 1.100 novih online študentov iz 46. držav sveta.

Polona BalohSLUŽBA ZA ODNOSE Z JAVNOSTMIT+386 (0)2 228 38 59M+386 (0)41 257 467

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!