Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vstopamo v veseli december

Praznične luči, ki naznanjajo vstop v veseli december, bomo v Izoli prižgali v petek, 30. novembra. Kot vsako leto nas bodo tudi letos obiskali trije dobri možje: Miklavž, Božiček in dedek Mraz, silvestrovali pa bomo na Lonki, ob glasbi skupine Stino in Ne me jugat. Prižig luči naznanja praznično decembrsko dogajanje

Vstopamo v veseli december

Izola, 27.november 2018– Praznične luči, ki naznanjajo vstop v veseli december, bomo v Izoli prižgali vpetek, 30. novembra. Kot vsako leto nas bodo tudi letos obiskali trije dobri možje: Miklavž, Božiček in dedek Mraz, silvestrovali pa bomo na Lonki, ob glasbi skupine Stino in Ne me jugat.

Prižig luči naznanja praznično decembrsko dogajanje

V praznični december bomo zakorakali sprižigom luči. Park Pietro Coppo bo v novoletni razsvetljavi zasijal vpetek, 30. novembra, ob 17. uri. Tako kot vsako leto bodo lučke prižgali otroci in župan, Igor Kolenc. Program bodo popestrili člani gledališča STEPS, pravljični junaki, plesalci KUD Balerima in mladi glasbeni talenti šole Cirque. Sredi novembra so se pričeli tudi dogodki v okviru tradicionalnegaPrimorskega pravljičnega festivala, letos že devetič. Pravljično dogajanje za vse generacije bo potekalo do 11. decembra. Obiskovalci si lahko v času festivala ogledajo gledališke predstave, sodelujejo na ustvarjalnih delavnicah ter uživajo v gledališču kamišibaj in pripovedovanju. Park bodo na prireditviNaj-Naj s pesmijo in plesomznova napolniliotroški pevski zbori izolskih osnovnih šol in odrasli pevski zbori ter plesne skupine, ki bodo nastopili 13. in 14. decembra, ob 17. uri.

Več dogodkov bo tudi v kulturnem domu. Na prvi decembrski dan boFestival etničnih skupin Primorske, vponedeljek. 3. decembra pa bo potekal dogodek, na katerem bodo nastopilimladi glasbeni talentiGlasbenega izobraževanja Cirque. Oba dogodka bosta ob 18. uri. V soboto, 8. decembra, bo ob 17. uri obalna premieraoperne predstave za otroke Martin Krpan,Balerimin Božičekpa bo otroke razveselil v nedeljo, 16. decembra, ob 15. uri.

Miklavžbo otroke v Manziolijevi palači obiskal nekoliko prej, saj jih bo obdaril 1. decembra, ob 17. uri.

Praznični čas je tudi priložnost za dobra dela

Vpetek, 21. decembra bo v kulturnem domu multimedijska plesna predstavaŽivljenje je vrednota,s katero se bodo zbirala sredstva za Ustanovo Mali vitez, fundacijo za pomoč mladim, ki so preboleli raka. Tudi v Izoli je cilj dogodka zbrati čim več sredstev s prodajo vstopnic, ki bodo namenjena za izobraževanje, tabore, proteze, lasulje in drugo, kar potrebujejo mladi, ki so preboleli raka.

Dan samostojnosti in enotnosti bomo obeležili 22. decembra v prostorih Osnovne šole Livadena proslavi s Pihalnim orkestrom Izola.

Veseli december

Dogajanje v okviru Veselega decembrabo na Lonki vsak dan med 25. decembrom in 1. januarjem s pričetkom ob 16.30. Božični večer bodo obogatili pevciKompanije Izolanein skupineTrio Turn, naslednji dan bo glasbena animacija za otroke v izvedbiDua Pingoter nastop mladinske rock skupine8Energyin glasbene skupineNe joči Pevec, v četrtek bo predstavaŠkratka Sladkagledališča KUKUC in nastop glasbene skupinePopoutlet. Petkov večer bo popestril Teater Cizamo s predstavoBožični pridnometer, za glasbo pa bo poskrbela skupinaPantaloons.Pravljični junaki,čarodej Roman Frelih, glasbena animacija v izvedbiAndreje Zupančičbodo del sobotnega dogajanja za otroke. V nadaljevanju nas bo zabavala rockabilly skupinaCatpawinABBA tribute band. Od 24. decembra do konca leta bo od 10. ure na Lonkibožično-novoletni sejems ponudbo domačih izdelkov, vsak dan do 19. ure, razen 29. in 31. decembra, ko bodo sejemske stojnice odprte pozno v noč. Od 26. do 28. decembra pa bo Ljubljansko ulico preplavilaDecembrska zmrzal, od 20. ure naprej.

Božiček tudi na podeželju

Božiček se bo tudi letos 24. decembra s kočijo popeljal po vseh krajih izolskega podeželja z odhodom ob 17.15 s Šareda in prihodom na Medoše okoli 19. ure.

Obisk Dedka Mraza ter silvestrovanje

Predzadnji dan v letu nas bo na Lonki ob 16.30 obiskal dedek Mraz skupaj s pravljičnimi junaki. Sledil bo nastop domačih glasbenih skupinTempera bendinDRILLter skupineSottomayor.Na Lonki se bo odvilo tudisilvestrovanje,na katerem bosta za zabavo poskrbeli skupiniStinoinNe me jugat.

Vabljeni v Izolo !

Martina Miklavčič Šumanski

Podsekretar za razvoj kadrov in komuniciranje

Sottosegretario per il settore risorse umane e relazioni con il pubblico

T:+386 5 66 00 138

M:+386 41 288 703

E:martina.miklavcic-sumanski@izola.si

W:www.izola.si

Foto: Občina Izola

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!