Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

December v Radovljici

Radovljica bo v letošnjem decembru ponudila pester program za vse generacije. Na Linhartovem trgu in v Radovljiški graščini se bodo odvijali raznovrstni dogodki: od kulinarike, glasbe, rokodelske tržnice, do zanimivih uličnih predstav in delavnic.

Radovljica bo v letošnjem decembru ponudila pester program za vse generacije. Na Linhartovem trgu in v Radovljiški graščini se bodo odvijali raznovrstni dogodki: od kulinarike, glasbe, rokodelske tržnice, do zanimivih uličnih predstav in delavnic.

V soboto, 1. decembra se bodo prižgale praznične luči, za bogat kulinarični program pa bodo poskrbeli Okusi Radolce na zaključnem dogodku letošnjega radovljiškega kulinaričnega meseca, ki je potekal ves november. Ves dan bo na Linhartovem trgu potekal Miklavžev sejem, na katerem boste lahko izbrali krasna darila lokalnih in ostalih slovenskih rokodelcev. Od 16.00 naprej pa bo na odru glasba z DJ DarMar, ob 16.30 se bodo prižgale luči, od 17.00 naprej pa boste lahko uživali v radovljiški kulinariki in se zavrteli ob glasbi zasedbe Kranjci s pevko Barbaro Grabar. Devet gostiln in restavracij se bo predstavilo s t.i. street food ponudbo, poskrbljeno bo tudi za pijačo. V času koncerta, med 17.30. in 19. uro, pa se bodo otroci lahko v atriju graščine pozabavali na delavnici oblikovanja keramike in tekstila s CUDV Radovljica.

Miklavževo dogajanje se bo nadaljevalo v nedeljo, 2. decembra, ko bo med 10. in 15. uro na trgu Miklavžev sejem, na odru pa se bodo ob 11.00 predstavili učenci baleta in orkestrov Glasbene šole Radovljica ter otroci, ki plešejo pri folklorni skupini Č"belce v radovljiški osnovni šoli. V atriju graščine pa bo ob 12.00 še medena delavnica za otroke z zgodbo o življenju čebel s Čebelarstvom Luznar.

Praznično dogajanje se na Linhartov trg potem vrača v soboto, 22. decembra in bo, vse do konca leta, ponudilo paleto dogodkov za otroke, družine ter vse, ki imajo radi pristna doživetja v očarljivih mestnih jedrih.

Med 22. in 30. decembrom bodo v programu:

- praznični sejem,

- pravljični konji in psi,

- ulične predstave Festivala Ane Mraz,

- Čupakabra,

- Dedek Mraz,

- plesni in baletni nastopi,

- koncerti orkestrov učencev Glasbene šole Radovljica,

- pravljične predstave,

- ustvarjalne delavnice za otroke,

- poulična ponudba Okusov Radol"ce,

- izvrstni koncerti.

Tudi v tem času se bo na Linhartovem trgu in v atriju Radovljiške graščine odvilo kar nekaj zanimivih delavnic; od kroparske, s prikazom izdelovanja žebljev, do delavnice izdelovanja srčkov, ki jih boste lahko obesili na smrečico in oblikovanje modnega nakita za fante in punce ter plesne animacije.

Kulinarika in glasba se na Linhartov trg vračata v soboto, 29. decembra, ko bo na trgu spet na voljo ulična ponudba hrane z Okusi Radol"ce ter koncert skupine Orlek, otroke pa bo obiskal Dedek Mraz.

Za vse željne dogodivščin bo ves december na različnih lokacijah Radovljice potekala pustolovščina Nabiralnik Dedka Mraza. Navodila zanjo so na voljo v TIC Radovljica, v njej pa lahko na kratkem potepu spoznate Radovljico z njenimi znamenitostmi in parki ter napišete pismo Dedku Mrazu. In prav vaše pismo bo morda Dedek Mraz prebral na dogodku, ki bo na trgu 29. decembra.

Vabljeni torej, da se nam v prazničnem decembru pridružite na Linhartovem trgu v Radovljici, mestu rdečih lectovih src in dogodkov za vso družino!

S spoštovanjem!

Nataša Mikelj, direktorica

JZ Turizem in kultura Radovljica

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!