Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Sporočilo za javnost

IZJAVA GENERALNE DIREKTORICE GZS SONJE ŠMUC na temo minimalne plače Na današnjem Vrhu slovenskega gospodarstva je generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc dala posebno izjavo glede tematike minimalne plače. Poudarila je, da se GZS strinja z vsakoletnim usklajevanjem minimalne plače, kot izhaja iz obstoječega Zakona o minimalni plači, ki upošteva inflacijo in druge kriterije, kot je produktivnost.

Sporočilo za javnost

IZJAVA GENERALNE DIREKTORICE GZS SONJE ŠMUCna temo minimalne plače

Na današnjem Vrhu slovenskega gospodarstva je generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc dala posebno izjavo glede tematike minimalne plače. Poudarila je, da seGZSstrinja z vsakoletnim usklajevanjem minimalne plače, kot izhaja iz obstoječega Zakona o minimalni plači, ki upošteva inflacijo in druge kriterije, kot je produktivnost. Rast minimalne plačetako ni pod vprašanjem.Ne more pa o minimalni plači odločati, mimo socialnega partnerstva, samo politika; intocelo tako, da podpira novosti, ki povsem spremenijo osnovne postulate, kot je definicija plače. Takih tektonskih premikov se ne dela brez usklajevanja in se jih ne dela v mesecu ali dveh.

Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o minimalni plači, ki ga je na predlog Levice podprla tudi široka skupina koalicijskih poslancev, ne samo da nesprejemljivo ignorira socialno partnerstvo, temveč spregleda tudi več pomembnih dejstev.

Zato je GZSvčeraj pozvala Vlado RS, ki bototematiko obravnavala jutri, da:

-ne podpre predloga zakona,-da začne s postopkom usklajevanja višine minimalne plačeza leto 2019 in-sproži argumentirano razpravo socialnih partnerjev o prihodnji ureditvi minimalne plačeznotraj ESS.

Na povezavah:-celotna izjava generalne direktorice GZS-včerajšnje pismo Vladi RS

Mag. Tajda PeliconVodja za strateško komuniciranje

Gospodarska zbornica SlovenijeSlužba za strateško komuniciranje in marketingDimičeva ulica 13, 1504 Ljubljanat:01 5898 136m:041 397 194e:tajda.pelicon@gzs.siw:www.gzs.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!