Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

15. Animateka: kinotečni program od 3. do 9. decembra

med 3. in 9. decembrom bo kinotečno platno oživelo v podobah 15. Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka.

Spoštovani, med3. in 9. decembrombo kinotečno platno oživelo v podobah15. Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka.

V Kinoteki si boste lahko ogledali obsežno retrospektivo, posvečenomadžarskemu avtorskemu animiranemu filmu, v sklopu katere posebej opozarjamo na kultni celovečerec Marcella JankovicsaSin bele kobile(1981), na satiro Árona Gauderja o urbanih RomihOkrožje!(2004) in na retrospektivo filmov ene najvidnejših sodobnih avtoric animiranega filma, Réke Bucsi.

Sin bele kobile, Marcell Jankovics, 1981

Na ogled bo tudi izjemna selekcija najboljših evropskih študentskih animacij: tekmovalni študentski program, poimenovanMladi talenti Evrope, prinaša 57 filmov, narejenih v okviru študija. Velika večina avtorjev in avtoric bo po projekcijah tudi osebno spregovorila o svojih delih. Študentski program bo zaokrožila selekcija filmov z oddelka za umetnost in oblikovanje univerze Moholy-Nagy v Budimpešti, ki je del retrospektive madžarskega animiranega filma. Vabljeni tudi na program sodobnih animiranih dokumentarcev, pregleden program animiranega filma iz Vzhodne in Srednje Evrope ter na izbor zares izvrstnih avtorskih celovečernih animiranih del.

Take Me Please,Olivér Hegyi, 2017

Poseben gost festivala bo producent in soustanovitelj irskega studia Cartoon Saloon Paul Young; ob njegovi prisotnosti bomo v Kinoteki pokazali filmeSkrivnost iz Kellsa(Tomm Moore in Nora Twomey,2009),Pesem morja(Tomm Moore, 2014) inParvana – zgodba o neverjetnem potovanju(Nora Twomey, 2017), ki jih bo Paul osebno tudi uvedel. Vitrine kinotečne kavarne in dvorane bodo v času festivala in v čast jubilejni 15. izdaji krasile risbe iz dnevnikovRastka Ćirića, ki je vsa leta vneto in zavzeto portretiral gostujočeavtorje in avtorice. Podrobne informacije in urnik poiščite nawww.animateka.si.

Skrivnost iz Kellsa (Tomm Moore in Nora Twomey,2009)

Podarite filmsko leto Decembra lahko svoje prijatelje in družino obdarite z darilno ponudbo Slovenske kinoteke in jih razveselite z nepozabnimi filmskimi doživetji. Ponudbo si lahko ogledate nasledeči povezavi. * * * Akcija traja do 10. januarja 2019. Ob vsakem nakupu prejmete darilo. * * * Prednovoletne nakupe lahko opravite na blagajni Kinoteke (ki se odpre uro pred prvo predstavo in zapre ob začetku zadnje predstave). Za dodatne informacije lahko pišete nablagajna@kinoteka.siali pokličete na 01/43 42 525.

Spored vseh filmov tega tedna si lahko ogledate nawww.kinoteka.si Vabljeni v Kinoteko, vabljeni na film!

Slovenska kinoteka Miklošičeva cesta 28 1000 Ljubljana 01/4342520 www.kinoteka.si press@kinoteka.si

Foto: Slovenska kinoteka

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!