Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Sporočilo za javnost

UO GZS o minimalni plači

Sporočilo za javnost

UO GZS o minimalni plači

Člani UO GZS so na današnji seji razpravljali o minimalni plači. Ocenili so, da šok terapija, kot jo pomeni trenutni predlog novele zakona o minimalni plači, ni potrebna in bi povzročila nepredvidene posledice. Zato so zagovarjali redno letno usklajevanje, izločanje dodatkov naj bi se izvedlo postopoma od leta 2020 dalje. Izločitev dodatka na delovno dobo pa za gospodarstvo ni sprejemljiva. UO je na seji imenoval tudi Strateški svet GZS za kolektivno dogovarjanje/ bipartitni socialni dialog.

Pred sejo Upravnega odbora GZS so se predstavniki Zveze svobodnih sindikatov Slovenije in Konfederacije sindikatov Slovenije - Pergam na povabilo vodstva GZS sestali s predsednikom GZS Boštjanom Gorjupom in generalno direktorico GZS Sonjo Šmuc. Izmenjali so si stališča glede usklajevanja minimalne plače. Predsednik GZSBoštjan Gorjupje posrečanju v izjavi za javnost ponovno poudaril, da se zavzemamo za oblikovanje srednjeročnega socialnega sporazuma, v okviru katerega bi opredelili vprašanja gibanja plač glede na rast produktivnosti. V okviru socialnega dialoga se bodo po njegovih besedah našle najboljše rešitve.

Več informacij je napovezavi.

Mag. Tajda PeliconVodja za strateško komuniciranje

Gospodarska zbornica SlovenijeSlužba za strateško komuniciranje in marketingDimičeva ulica 13, 1504 Ljubljanat:01 5898 136m:041 397 194e:tajda.pelicon@gzs.siw:www.gzs.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!