Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

PRAZNIČNI DECEMBER V LIPICI: V DRUŽBI NAJLEPŠIH BELIH LIPICANCEV JE OTROKE VČERAJ OBISKAL MIKLAVŽ, PRAVLJIČNO PRAZNIČNO VZDUŠJE PA VABI K OBISKU VSE DECEMBRSKE DNI

V družbi najlepših belih lipicancev je otroke v Lipici včeraj obiskal Miklavž s škrati in parklji. Povabil jih je na ogled posebne praznične predstave Zgodba o Lipici in napovedal, da bo praznično vzdušje v Lipici doseglo vrhunec na Štefanovo, 26. decembra, ko bodo v Lipici obudili tradicijo blagoslova konj.

PRAZNIČNI DECEMBER V LIPICI: V DRUŽBI NAJLEPŠIH BELIH LIPICANCEV JE OTROKE VČERAJ OBISKAL MIKLAVŽ, PRAVLJIČNO PRAZNIČNO VZDUŠJE PA VABI K OBISKU VSE DECEMBRSKE DNI

V družbi najlepših belih lipicancev je otroke v Lipici včeraj obiskal Miklavž s škrati in parklji. Povabil jih je na ogled posebne praznične predstaveZgodba o Lipiciin napovedal, da bo praznično vzdušje v Lipici doseglo vrhunec na Štefanovo, 26. decembra, ko bodo v Lipici obudili tradicijo blagoslova konj.

V družbi najlepših belih lipicancev je otroke v Lipici včeraj obiskal Miklavž s škrati in parklji. Skupaj s 40 belimi lipicanci in akustično skupino Jazzva je pripravil prav posebno predstavoZgodba o Lipicis posebnim glasbenim doživetjem. Za vse najmlajše prijatelje lipicancev je s kočijo pripeljal tudi darila. Tako se bodo še dolgo spominjali nepozabnega dne v Lipici in druženja s čudovitimi belimi konji.

Prav vsi obiskovalci Lipice so lahko včeraj spoznavali skrivnosti zimskega življenja lipicancev na posebnih tematskih vodenih ogledih. Obiskali so Miklavževo tržnico in v preddverju jahalnice občudovali razstavo miniaturnih jaslic z vsega sveta iz osebne zbirke režiserja Gregorja Tozona. Podali so se na vožnjo s kočijo, otroci pa so spoznavali in jahali ponije.

Čarobno praznično vzdušje se na lipiškem posestvu nadaljuje tudi v prihajajočih decembrskih dneh. Priložnost za prvi stik z lipicanci in spoznavanje psihologije dela s čudovitimi belimi konji je doživetjePostanite šepetalec konjem.

Prav posebno praznovanje pa bodo v Lipici pripravili na Štefanovo, 26. decembra, ko bodo obudili tradicijo blagoslova konj in pripravili prazničen dan med več kot 300 belimi lipicanci. Štefanovo bo odlična priložnost za stik z belimi konji, ogled prikaza podkovanja, vožnje s kočijo in obisk praznične tržnice ob glasbi v živo. Praznovanje bo doseglo vrhunec ob 15. uri s predstavoZgodba o Lipici.

Priložnost za ogled pravljične predstaveZgodba o Lipiciin nepozabna družinska doživetja z elegantnimi belimi konji bo tudi 30. decembra, nato pa že prvi dan novega leta in šestega januarja 2019. Vse do takrat bo v domu belih lipicancev na ogled tudi razstava miniaturnih jaslic.

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | t: 05/7391-706| e:pr@lipica.org| w:www.lipica.org

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!