Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Prevozniki za čimprejšnjo izgradnjo druge cevi karavanškega predora

Stališče prevoznikov pri OZS in GZS

Prevozniki za čimprejšnjo izgradnjo druge cevi karavanškega predora

Stališče prevoznikov pri OZS in GZS

Ljubljana,10. 12. 2018- Prevozniki v Sekciji za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in Sekciji za prevoz blaga pri Gospodarski zbornici Slovenije zaskrbljeno ugotavljajo, da se na podlagi odločitve državne revizijske komisije izgradnja druge cevi karavanškega predora vse bolj odmika. Zaradi tega prevozniki pozivajo vse pristojne državne organe in družbo DARS, da nemudoma sprejmejo vse potrebne ukrepe za čimprejšnjo izgradnjo druge cevi karavanškega predora.

"Karavanški predor predstavlja eno od pomembnejših transportnih smeri pretoka blaga, zato vsaka ovira v pretočnosti predstavlja veliko škodo za gospodarstvo. Ne razumemo in ne pristajamo na zavlačevanje pri izgradnji tako strateško pomembnega infrastrukturnega objekta," je ob tem dejalPeter Pišek, predsednik Sekcije za promet pri OZS.

Pred predorom Karavanke se že sedaj pojavljajo daljši zastoji, saj vozniki lahko porabijo tudi dopetur za prehod. Zastoji predstavljajo izgubljen delovni čas, ovire pri oskrbi gospodarstva, negativen vpliv na okolje ter povečano tveganje za samo varnost v cestnem prometu. Izgradnja druge cevi karavanškega predora se mora zato začeti nemudoma.

Za dodatna pojasnila ali izjave smo vam na voljo.

Mira ČrešnarVodja odnosov z javnostmi

OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJECelovška 71, 1000 LjubljanaT:+386 (0)1 58 30 823, 580 30 501M:+386 (0)41 936 844

E:mira.cresnar@ozs.si|www.ozs.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!