Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

KINO NOVA GORICA: napoved projekcij od 11. do 18. 12.

V Kulturnem domu Nova Gorica v tem tednu pripravljamo naslednje filmske projekcije

Spoštovani!

V Kulturnem domu Nova Gorica v tem tednu pripravljamo naslednje filmske projekcije

Četrtek, 13. 12. 2018

ob 19.00: BOJEVNICA, r. Benedikt Erlingsson (Islandija, Francija, Ukrajina, 2018) – brezplačna projekcija

Filmski dnevi LUX

Petek, 14. 12. 2018

ob 18.00: GRINCH, r. Yarrow Cheney in Scott Mosier (ZDA, 2018, sinh.) 7+

Filmski vrtiljak

ob 20.15: V CIAMBRI, r. Jonas Carpignano (Italija, ZDA, Francija, Švedska, 2017)

Filmsko gledališče – petek in izven

Torek, 18. 12. 2018

ob 20.15: V CIAMBRI, r. Jonas Carpignano (Italija, ZDA, Francija, Švedska, 2017)

Filmsko gledališče – torek in izven

Bojevnica (Kona fer i strid, Islandija, Francija, Ukrajina, 2018, 101 min.)

Režija: Benedikt Erlingsson Scenarij: Ólafur Egilsson, Benedikt Erlingsson Fotografija: Bergsteinn Björgúlfsson Igrajo: Halldóra Geirharđsdóttir (Halla, Ása), Jóhann Sigurđarson (Sveinbjörn), Juan Camillo Roman Estrada (Juan Camillo), Jörundur Ragnarsson (Baldvin), Solveig Arnaldsdottir, Helga Braga Jónsdóttir (zaporniška paznica), Charlotte Břving (ženska v posvojitveni agenciji), Iryna Danyleiko (pevka v ukrajinskem zboru) Nagrade: Cannes 2018 – Teden kritike, Sydney 2018, nagrada LUX 2018 Zgodba Halla je petdesetletna ženska neodvisnega duha, ki za kuliso dnevne rutine živi dvojno. Na skrivaj je namreč tudi okoljevarstvena aktivistka, ki jo ljudje poznajo zgolj po vzdevku "Ženska z gore". Halla se bori proti lokalni industriji aluminija. Njena dejanja postajajo vse drznejša, saj ji uspe zaustaviti pogajanja med islandsko vlado in korporacijo, ki gradi novo talilnico. Ko pa začne načrtovati svoj največji podvig, prejme pismo, ki spremeni vse. Njeno prošnjo za posvojitev otroka so končno odobrili in zdaj jo v Ukrajini čaka majhna deklica. A preden bo opustila svojo vlogo rešiteljice islandske narave, bo izvedla še en, zadnji podvig in s tem industriji aluminija zadala usodni udarec.

V Ciambri (A Ciambra, Italija, Nemčija, Francija, ZDA, 2017, barvni, 118 min.)

Režija: Jonas Carpignano

Scenarij: Jonas Carpignano

Fotografija: Tim Curtin

Glasba: Dan Romer

Montaža: Affonso Gonçalves

Igrajo: Pio Amato (Pio), Koudous Seihon (Ayiva), Damiano Amato (Cosimo), Francesco Pio Amato (Keko OMarrochinu), Iolanda Amato (Iolanda), Patrizia Amato (Patatina), Rocco Amato (Rocco), Susanna Amato (Sussana)

Produkcija: Stayblack, RT Features, RAI Cinema, DCM Productions, Haut et Court

Festivali, nagrade: Cannes 2017: nagrada Label Europa Cinemas; Bergen 2017: nagrada cinema extraordinaire; Ghent 2017: nagrada Georges Delerue za najboljšo glasbo; Sevilla 2017: nagrada za najboljšega igralca; Trst 2018: nagrada SNCCI italijanskih novinarjev za najboljše domače delo; David di Donatello – italijanske nacionalne filmske nagrade: nagrada david za najboljšo režijo in za najboljšo montažo; Palm Springs 2018; Trondheim 2018

Povprečna ocena občinstva: 4

Povprečna ocena kritike: 4,5

Distribucija: Demiurg

Zgodba

Pio, ki živi v majhni romski skupnosti v Kalabriji, si želi čim prej odrasti. Pri štirinajstih pogumno popiva in kadi ter na vsakem koraku sledi starejšemu bratu Cosimu, od katerega se postopoma uči, kako preživeti in se čim bolje znajti na ulici. Ko Cosima in očeta nekega dne aretirajo, Pio dobi priložnost, da poskrbi za družino in prevzame bratov položaj ter dokaže, da je vsaj tako dober kot on. A kaj, ko vse ne gre po načrtih in nepričakovani dogodki od njega zahtevajo odgovornost in odločitve, na katere še ni pripravljen …

Grinch (The Grinch, ZDA, Kitajska, 2018, sinh., 105 min.) 7+

Režija: Yarrow Cheney in Scott Mosier

Scenarij: Michael LeSieur, zasnovano po knjigi Dr. Seussa (Theodor S. Geisel)

Glasba: Danny Elfman

Igra: Benedict Cumberbatch

Glas: Goran Hrvaćanin

Distribucij: Karantanija Cinemas

Zgodba

Čudaški Grinch živi samotarsko življenje v jami visoko na gori blizu mesteca Kdolsko. Družbo mu dela le zvesti prijatelj, večno zatirani psiček Maks. Svoje bivališče sta si uredila z izumi in izpopolnjenimi tehničnimi napravami, ki jima lajšajo vsakdan. Grinch se pretežno zadržuje doma, prebivalce Kdolskega vidi le takrat, ko mu zmanjka hrane in mora po nakupih. Vsako leto pa mu prebivalci Kdolskega, Kdoji, dneve pred božičem pokvarijo z vedno večjimi, svetlikajočimi se in glasnimi praznovanji. In ker se letos Kdoji odločijo, da bo božič še trikrat večji kot običajno, Grinchu prekipi in se odloči, da bo božič ukradel. Tako se Grinch zamaskira v Božička, obišče Kdolsko in zakuha zmešnjavo.

Hvala za objavo najave dogodkov v vašem mediju,

Mateja Poljšak Furlan

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!