Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Komunala Brežice že drugo leto zapored najbolj družbeno odgovorno podjetje v Sloveniji

"Javna podjetja so tista, ki lahko neprestano vplivajo na širši krog ljudi. Naše javno podjetje vsak dan skrbi za ozaveščanje o odgovornem odnosu do okolja in ljudi. Sodelujemo tako z najmlajšimi kot z osebami v domovih za upokojence. Nenazadnje ravnamo družbeno odgovorno tudi s spoštljivimi, odkritimi in poštenimi odnosi do svojih poslovnih partnerjev, lastnika in ostalih deležnikov," poudarja mag. Jadranka Novoselc, direktorica Javnega podjetja Komunala Brežice.

Komunala Brežice že drugo leto zapored najbolj družbeno odgovorno podjetje v Sloveniji

"Javna podjetja so tista, ki lahko neprestano vplivajo na širši krog ljudi. Naše javno podjetje vsak dan skrbi za ozaveščanje o odgovornem odnosu do okolja in ljudi. Sodelujemo tako z najmlajšimi kot z osebami v domovih za upokojence. Nenazadnje ravnamo družbeno odgovorno tudi s spoštljivimi, odkritimi in poštenimi odnosi do svojih poslovnih partnerjev, lastnika in ostalih deležnikov,"poudarjamag. Jadranka Novoselc,direktorica Javnega podjetja Komunala Brežice.

Podjetje ne skrbi le za visokokakovostne storitve in uspešne poslovne rezultate, temveč uspešno ustvarja tudi motivacijsko delovno okolje za vse zaposlene. Lahko se pohvalijo s pestro paleto družbeno odgovornih aktivnosti in projektov, s katerimi pozitivno vplivajo na svoje okolje in vse posameznike v širši regiji. "Vesela sem, da je naše podjetje nosilec ozaveščanja o pomenu ohranjanja narave in varovanja okolja v občini Brežice in širše," še dodaja Novoselčeva.

Za takšno družbeno odgovorno delo je podjetje včeraj v Mariboru prejelo nagrado za strateško celovitost pravne osebe HORUS 2018.

Častni pokrovitelj nagrade je Marjan Šarec, predsednik Vlade Republike Slovenije. Nagrade in priznanja podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornostiin PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, v sodelovanju s številnimi partnerskimi organizacijamiin podpornimi partnerjiprojektakot so Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Štajerska gospodarska zbornica, Združenje delodajalcev Slovenije,Združenje Managerin drugi.

Strokovna komisija je že deseto leto zapored ocenjevala družbeno odgovorno delovanje podjetij, prijavljenih na razpis. Letos je Komunala Brežice že drugo leto zapored zmagala in prejela nagrado za strateško celovitost pravne osebe v kategoriji majhnih profitnih podjetij, kar je po besedah Novoselčeve odlična spodbuda za njihovo nadaljnje delo.

Komisija je podjetje predstavila kot odličen primer, kako večletno delovanje na področju družbene odgovornosti in hkrati nenehno učenje, spremljanje rezultatov in postavljanje ciljev pelje k družbeno odgovornem delovanju.

Javno podjetje Komunala Brežiceje bilo letos vnovič izbrano med tri najboljše zaposlovalce v kategoriji srednje velikih podjetjih v Sloveniji, na lanskem izboru Zlata nit pa je v isti kategoriji prejelo nagrado za najboljšega zaposlovalca. Letos je prejelo tudi posebno priznanje za starejšim prijazno podjetje. Za svoje družbeno odgovorne aktivnosti je prejelo nagrado Horus 2017 – slovenska nagrada za družbeno odgovornost, za celostno upravljanje s človeškimi viri pa HRM projekt 2017. Upravlja s sedmimi javnimi vodovodnimi sistemi, tremi kanalizacijskimi sistemi (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekološkimi otoki za ločeno zbiranje odpadkov, s pokopališčem in tržnico v Brežicah, občinskimi in zasebnimi večstanovanjskimi objekti ter poslovnimi prostori. Glavno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.

Več informacij:

Petra Grajžl,vodja sektorja splošnih službJavno podjetje Komunala Brežicetelefona:07 620 92 75, 041 365817e-pošta:petra.grajzl@komunala-brezice.si

Foto: Mediaspeed

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!