Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

GEFCO V REGIJI ADRIATIC PREVZEMA SVOJ DEL ODGOVORNOSTI DO OKOLJA

V GEFCO za regijo Adriatik so samo z enim prevozom ogljični odtis zmanjšali za 2,5 do 3 krat ali drugače, to je toliko, kot ga v enem letu ustvari 160 Slovencev oz. Evropejcev V GEFCO za regijo Adriatic, ki je z organizacijskima strukturama v Sloveniji in na Hrvaškem del Skupine GEFCO, dosledno sledijo svojim okoljskim zavezam. Samo z enim projektom, ko so tovor iz Luke Koper na Slovaško namesto s tovornjaki prepeljali z železnico, so ogljični odtis zmanjšali za 2,5 do 3 krat, kar v številki znaša 1,113,103.42 kg (več kot 1.100 ton). Glede na statistične podatke, da je ogljični odtis posameznika v Sloveniji (pa tudi v Evropi) 7 ton letno, to pomeni toliko, kot ga v enem letu ustvari približno 160 Slovencev oziroma Evropejcev. Podatek o ogljičnem odtisu je na voljo tudi več kot 580 strankam GEFCO v Sloveniji in na Hrvaškem.

GEFCO V REGIJI ADRIATIC PREVZEMA SVOJ DEL ODGOVORNOSTI DO OKOLJA

V GEFCO za regijo Adriatik so samo z enim prevozom ogljični odtis zmanjšali za 2,5 do 3 krat ali drugače,toje toliko, kot ga v enem letu ustvari 160 Slovencev oz. Evropejcev

V GEFCO za regijo Adriatic, ki je z organizacijskima strukturama v Sloveniji in na Hrvaškem del Skupine GEFCO, dosledno sledijo svojim okoljskim zavezam. Samo z enim projektom, ko so tovor iz Luke Koper na Slovaško namesto s tovornjaki prepeljali z železnico, so ogljični odtis zmanjšali za 2,5 do 3 krat, kar v številki znaša1,113,103.42kg (več kot 1.100 ton). Glede na statistične podatke, da je ogljični odtis posameznika v Sloveniji (pa tudi v Evropi) 7 ton letno,topomeni toliko, kot ga v enem letu ustvari približno 160 Slovencev oziroma Evropejcev. Podatek o ogljičnem odtisu je na voljo tudi več kot 580 strankam GEFCO v Sloveniji in na Hrvaškem.

Skupina GEFCO, globalni dobavitelj storitev v industrijski dobaviteljski verigi in vodilni akter na področju avtomobilske logistike v Evropi, uresničuje svoj cilj zmanjševanja emisij CO2, v letu 2018 so ga zmanjšali za 2 %. V statistiko uresničenega cilja je uvrščen tudi del Skupine GEFCO, ki deluje v regiji Adriatik. V letu 2017 so v koprsko pristanišče pripeljali več kot 37.200 vozil in skoraj 500TEU tovora in sicer iz Slovaške, Češke, Hrvaške, Slovenije, Nemčije ter preko Kopra tovor dostavljali preko Turčije v Irak, Grčijo, Španijo, Francijo, Maroko, Alžirijo, Ciper, Tunizijo, Egipt, Izrael, Palestino, severni Ciper in Malto.Skupina GEFCO v svojih prizadevanjih za zmanjšanje emisij aktivno vlogo namenja celotni oskrbovalni verigi. S ciljem sistematičnega in transparentnega zbiranja podatkov je GEFCO razvil lastno programsko opremo Castor, ki je povezana s sistemi vodenja poslovnih linij. Poleg sistema CRM (Customer Relationship Management), omenjena oprema podjetju omogoča, da za opravljene storitve v določenem obdobju informacije o emisijah CO2 posreduje tudi svojim strankam."V naši družbi nenehno iščemo poti za optimizacijo logističnih storitev za naše stranke. Eden najpomembnejših vidikov je vpliv na okolje. Odgovorno ravnanje do okolja je visoko na prioriteti številnih podjetij tudi v Sloveniji in na Hrvaškem, merjenje različnih emisij pa je predpogoj za upravljanje z njimi. Strankam GEFCO so vsak trenutek na voljo informacije o prevoženih tonah, prevoženih razdaljah in tonskih kilometrih, s čimer jim omogočamo analizo učinkovitosti zagotavljanja prevoza v smislu emisij CO2 in skupnega načrtovanja nadaljnjih izboljšav logističnih rešitev," je povedalaOlga Danyliuk, generalna direktorica podružnic GEFCO v Sloveniji in na Hrvaškem.

SKUPINA GEFCO

V Skupini GEFCO verjamemo, da je dolgotrajno sodelovanje s partnerji ključnega pomena za skupno rast. Na podlagi 69 let strokovnega znanja načrtujemo in uvajamo pametne in prilagodljive rešitve za dobaviteljske verige v več kot 10 industrijskih sektorjih. Danes je Skupina GEFCO vodilno evropsko podjetje na področju avtomobilske logistike in med top 10 globalnimi partnerji v multimodalnih rešitvah dobaviteljske verige. Skupina je prisotna v 47 državah, vključuje več kot 300 destinacij v svoji mreži in zaposluje 13.000 ljudi po vsem svetu. Skupina GEFCO je leta 2017 ustvarila 4.4 milijarde EUR prihodkov.(www.gefco.si).

STIKI ZA MEDIJETomaž Mihelin RitlopSPEM Komunikacije za GEFCOT:02 228 44 34; M: 041 737 087tomaz.ritlop@spem.siMag. Vasja KošutaGEFCO, sales and markering managerSuspendisse lectusT:05 66 38 781; M:051 62 14 04vasja.kosuta@gefco.netElena SlobodianGEFCO, M&C CoordinatorCentral Europe - Balkans - Middle EastT:+40 (21) 300 88 86; M:+40 (0)745 51 90 17olena.slobodyan@gefco.net

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!