Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

NA ZAČETKU JANUARJA SE BO ZAČELA POPOLNA PRENOVA HOTELA MAESTOSO V LIPICI

Na začetku januarja 2019 se bo začela okrog 10 milijonov evrov vredna prenova hotela Maestoso v Lipici. S kategorijo 4 zvezdic superior, podvojenim številom sob, bazenom in wellnessom bo hotel prve goste sprejel julija 2019.

NA ZAČETKU JANUARJA SE BO ZAČELA POPOLNA PRENOVA HOTELA MAESTOSO V LIPICI

Na začetku januarja 2019 se bo začela okrog 10 milijonov evrov vredna prenova hotela Maestoso v Lipici. S kategorijo 4 zvezdic superior, podvojenim številomsob, bazenom in wellnessom bo hotel prve goste sprejel julija 2019.

Kobilarna Lipica bo letos pritegnila največje število obiskovalcev v zadnjih 20 letih,toje več kot 110.000 obiskovalcev. Znova bo dosegla ambiciozno zastavljene cilje. Na segmentu konjeniških dejavnosti (ogledov kobilarne, ogledov predstave, jahanja in vožnje s kočijami) je namreč njena rast prihodkov dosegla 14 odstotkov, na segmentu hotelirstva in gostinstva pa kar 25 odstotkov. Prihodki iz konjeniške dejavnosti so se od leta 2015 do danes povečali za kar 79 odstotkov.

Na samem začetku prihodnjega leta se bo začela popolna prenova hotela Maestoso, ki bo predvidoma končana do poletja. Trdne temelje zatonaložbo in tržišče za zagotovitev polnjenja novega hotela so v Lipici postavljali zadnja tri leta, je na današnjemsrečanju z novinarji poudaril predsednik Nadzornega sveta HOLDINGA KOBILARNA LIPICA, d.o.o., Marko Drofenik, ki je uspešno delo in razvojne trende kobilarne predstavil skupaj z v. d. direktorice HOLDINGA KOBILARNA LIPICA, d.o.o., Lorelo Dobrinja, in člani Nadzornega sveta: mag. Janezom Vertačnikom, Pavlom Hevko, Andrejo Ličer Čehovin in Matjažem Tomšičem.

V. d. direktorice HOLDINGA KOBILARNA LIPICA, d.o.o., Lorela Dobrinja, je poudarila, da je z drugačnim pristopom v trženju in pozicioniranju produkta - ustreznim gostom iz segmenta z višjo kupno močjo - Lipica uspela ob obstoječi, dotrajani hotelski infrastrukturi v obdobju od leta 2015 do leta 2018 za kar 65 odstotkov zvišati iztrženo povprečno ceno na sobo. Prihodke iz nastanitve je povečala za 47 odstotkov, kar je odlična podlaga za uspešen zagon novega hotelskega kompleksa s podvojeno kapaciteto (140sob) ter dodatnimi vsebinami bazena, wellnessa in športne infrastrukture, ki zagotavljajo uspešno delovanje tudi v zimski sezoni.

Priprave na prenovo hotela Maestoso je ob spodbudni rasti obiska kobilarne in predstave z lipicanci spremljala uvedba novega produktaPostanite šepetalec konjem. Ta prvič odpira vpogled v psihologijo konj in prvi stik s konji, ki je osnova za šolanje lipicancev in temelj klasične dresure.

Kobilarna Lipica pred kratkim zaključila tudi prenovo porodnišnice in kopalnice za konje v hlevih na Borjači.Toje - skupaj z novim lonžirnim krogom, 25 dodatnimi boksi, prenovo zunanje maneže in ponovno ureditvijo sežanskega drevoreda za dvosmerni promet - osrednja letošnja naložba kobilarne. Vrednost projekta znaša 443.000 evrov, od tega bo 420.000 evrov zagotovilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Današnjesrečanje za novinarje je izzvenelo tudi kot povabilo v Lipico v prihodnjih dneh. Na Štefanovo, 26. decembra, bodo v Lipici obudili tradicijo blagoslova konj in pripravili prazničen dan s prostim vstopom v kobilarno. Priložnost za prvi stik z lipicanci in spoznavanje psihologije dela s čudovitimi belimi konji bo doživetjePostanite šepetalec konjem. Priložnost za ogled pravljične predstaveZgodba o Lipicibo 30. decembra, nato pa že prvi dan novega leta in šestega januarja 2019.

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | t: 05/7391-706| e:pr@lipica.org| w:www.lipica.org

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!