Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

V Izoli bomo jutri odkrili klop prijateljstva

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in gospa Tanja Pečar bosta v sredo, 9. januarja, na uradnem obisku v Republiki Sloveniji gostila predsednika Republike Ciper Nicosa Anastasiadesa s soprogo gospo Andri Anastasiades. Med drugim bo del damskega programa potekal tudi v Izoli. Prvi dami bosta na sprehajališču proti Svetilniku odkrili klop prijateljstva med obema državama.

V Izoli bomo jutri odkrili klop prijateljstva

Izola, 8. januar 2019 – Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in gospa Tanja Pečar bosta v sredo, 9. januarja, na uradnem obisku v Republiki Sloveniji gostila predsednika Republike Ciper Nicosa Anastasiadesa s soprogo gospo Andri Anastasiades. Med drugim bo del damskega programa potekal tudi v Izoli. Prvi dami bosta na sprehajališču proti Svetilniku odkrili klop prijateljstva med obema državama.

Z namestitvijo simbolične ploščice na klop bo slednja nosila sporočilo zavezanosti miru. Izola ima tako kot Ciper v svojem grbu golobico z oljčno vejico - simbolom miru, skupna pa jima je tudi bližina morja. Odkritje klopce na sprehajališču proti Svetilniku bo s kratkim kulturnim programom obeleženo jutri, 9. januarja, ob 11. 45.

Klop v Izoli je že petnajsta klop prijateljstva, ki jih Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor s svojimi gosti odkrije ob uradnih obiskih predsednikov v Sloveniji v trajen spomin na srečanje in dobre, prijateljske odnose.

Kabinet župana - Gabinetto del Sindaco

Martina Miklavčič Šumanski

tel: +386 5 66 00 138

gsm: +386 41 288 703

e-mail: martina.miklavcic-sumanski@izola.si

Foto: Občina Izola

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!